Коклюшът е сериозно заболяване, с усложнение при кърмачетата, но морбили

...
Коклюшът е сериозно заболяване, с усложнение при кърмачетата, но морбили
Коментари Харесай

Д-р Николова: Ако морбили дойде, нещата ще бъдат трагични

„ Коклюшът е съществено заболяване, с затруднение при кърмачетата, само че морбили в случай че пристигна, тогава нещата ще бъдат доста трагични “. Това сподели пред Нова телевизия общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова.

Тя се обърна към всички родители и ги прикани да имунизират децата си.

„ Искам да се обърна към всички родители - нищо няма да се случи на детето, с изключение на да го боли мястото, на което е сложена имунизацията “, уточни лекарката.

Тя напомни, че към този момент има опция да се ваксинират децата против дифтерия, тетанус и коклюш на 6-та седмица, а не както преди - на 8-та, разкрити са и имунизационните кабинети, в които и бременни могат да бъдат имунизирани.

Д-р Николова показа, че тя самата към този момент е сложила такива ваксини на бъдещи баба и дядо, които скоро ще гледат малко дребосъче.

Общопрактикуващите лекари търсят и деца, които в последните 1-2 година са пропуснали тази имунизация, добави лекарката.

„ В момента по-голямата част от болните деца са с непоставени ваксини или повърхностен имунизационен статус “, добави доктор Николова. По думите й, през предходната година в листата й е имало 2 деца, при които родителите са се подписали, че не желаят да бъде сложена имунизацията.

„ Но има и постоянно боледуващи деца, при които е открит метод да бъде наваксана имунизацията. Въпрос на разбиране е, че имунизацията няма да направи нищо неприятно. Това е грижа за нашите деца, те да бъдат предпазени ", акцентира доктор Николова.

Тя разяснява е тематиката за антиваксърите, като изясни, че те са ваксинирани като деца и имат сложени всички ваксини.

„ Те са съумели да завършат обучение, имат деца, само че отхвърлят да ги имунизират. Ваксината с нищо не е трансформирала техния живот “, сподели лекарката.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР