Започва обновяването на сградата на Двореца на културата в Перник,

...
Започва обновяването на сградата на Двореца на културата в Перник,
Коментари Харесай

Започва обновяването на сградата на Двореца на културата в Перник

Започва обновяването на постройката на Двореца на културата в Перник, оповестиха от Общината.

Главната цел е възстановяване на изискванията за работа на културните институции, намиращи се в постройката и обезпечаване достъпа до културен живот на жителите и гостите на града, чрез подобаваща инфраструктура посредством осъществяване на главен ремонт и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост.

Дворецът на културата е открит преди повече от 60 години и от този момент са правени единствено частични поправки. В постройката се обитават Общинският комплекс " Дворец на културата ", Художествената изложба - Перник, Регионалната библиотека " Светослав Минков " и Общинският трагичен спектакъл " Боян Дановски ". 

Предвижда се замяна на дограмата, уединяване на покрива, реституция на характерни архитектурни детайли. Осигурена ще бъде налична среда за лица с увреждания, сменени ще бъдат електроинсталацията и ВиК-елементи. 

Предвижда се и създаване на енергийно ефикасни вентилационни системи в пространствата на библиотеката и книгохранилищата, възобновяване на отоплителната апаратура, както и доставка на нова техника.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР