Софийската градска прокуратура прекрати наказателното производство срещу прокурора от Окръжната

...
Софийската градска прокуратура прекрати наказателното производство срещу прокурора от Окръжната
Коментари Харесай

Прекратиха разследването срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Софийската градска прокуратура приключи наказателното произвеждане против прокурора от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов, оповестиха от държавното обвиняване. Досъдебното произвеждане е формирано на 13.10.2023 година при положение на необходимост за това, че на 12.10.2023 година към 23:30 часа в Перник е породена междинна телесна щета на Михайлова, при изискванията на домашно принуждение, като действието е осъществено от магистрат, оповестяват още от прокуратурата.
 
В хода на следствието са разпитани петнадесет очевидци. Приобщени са медицински документи. Извършен е оглед на местопрестъпление. Приобщен е запис от Национална система 112, назначена и направена е техническа експертиза на записа. Извършено е освидетелстване на Б. Михайлов и Б. Михайлова. Назначени и направени са три съдебномедицински експертизи и две психиатрични и психични.
 
Съгласно експертното умозаключение, на Б. Михайлова са породени увреждания, които в своята цялост осъществят медико-биологичния симптом " краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота ". Травматичните увреждания са били породени по време на зародил скандал сред съпрузите и имат темперамент на лека телесна щета.
 
Същевременно на Михайлов са породени увреждания, които са осъществили медико-биологичния симптом " болежка и страдалчество " и имат характера на лека телесна щета по смисъла на член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс. Вещото лице отхвърля опцията за изпадане на Б. Михайлова в безсъзнателно положение, с което да е бил осъществен медико-биологичният симптом " разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота ", представляващо междинна телесна щета.
 
В последващите си показания свидетелката Михайлова показва, че брачният партньор й не я е удрял и при опит от негова страна да я отблъсне, същата изгубила равновесие и паднала. По време на зародилия спор съпрузите са били сами и не е имало други очевидци очевидци, които персонално да са възприели случилото се.
 
Предвид неналичието на очевидци очевидци отвън страните в спора и показанията на Михайлова не може да бъде открито по безспорен метод коя е била дейната страна в спора, кое фактически е било лицето, обект на противоправно държание, респективно кои от пострадванията и във връзка с кое от лицата са били породени съзнателно и кои в резултат на опит от страна на противоправно нападнатото лице да отблъсне нападението и да отбрани неговата персонална и телесна цялост.
 
Поради изложеното наблюдаващият прокурор е прекратил наказателното произвеждане. Указано е постановлението за преустановяване на наказателното произвеждане да бъде изпратено на Б. Михайлова и Б. Михайлов. Последните имат законова опция да го апелират пред Софийски градски съд в седемдневен период от приемането му.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР