Нов технологичен ред за регистрация на пътни превозни средства се

...
Нов технологичен ред за регистрация на пътни превозни средства се
Коментари Харесай

Нови правила за регистрация на коли се въвежда в Перник

Нов софтуерен ред за регистрация н а пътни транспортни средства се вкарва в Перник, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Според новите правила, които влизат в действие от през днешния ден , обслужването на водачи на транспортни моторни средства ще се прави на едно гише, където ще бъдат попълвани и подавани всички формуляри. Непосредствено по-късно жителите ще изчакват подготовката на документите си, чийто ред ще бъде привързан с часа на подаването им.

В последния стадий те ще би трябвало единствено да се подпишат при приемане на талоните и да заплатят услугата на ПОС терминално устройство на място. При прекосяването си през пункта за регистрация водачите ще бъдат проверявани и за невръчени или неплатени актове и фишове.

За нас е значимо да спестим времето на хората, тъй че да не е належащо те да взимат отпуск, с цел да записват автомобила си. Ще се опитаме времето за издаване на нови документи да бъде сведено до 20 мин., а при слагане на нов регистрационен номер - до 40 мин., това съобщи началника на отдел „ Охранителна полиция “ при ОД на МВР-Перник комисар Йордан Дундаков.

Той, дружно с основен контрольор „ Симеон Георгиев “ - шеф бранш „ Пътна полиция “ и старши контрольор „ Биляна Славчева “ – шеф група „ Регистрация на ППС “, презентираха новите правила за работа на пункта.

Двамата прецизираха, че на пункта за регистрация на пътни транспортни средства се обслужват по към 40  жители дневно. Всички чиновници са минали нужното образование и имат нужната подготовка за реализиране на цялостния набор от действия. В момента се създава сходна система и при издаването на персонални документи в ОД на Министерство на вътрешните работи.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР