С тридесет гласа за и един въздържал се общинските съветници

...
С тридесет гласа за и един въздържал се общинските съветници
Коментари Харесай

Приеха бюджета на Перник

С тридесет гласа " за " и един " въздържал се " общинските съветници в Перник одобриха бюджета на Общината за тази година.

Това стана на изключително съвещание. Общата бюджетна рамка възлиза на малко над 161 млн. лева . Това е покачване с към 4 млн. лева по отношение на заложените средства през миналата година. 

Средствата от държавния бюджет са 97 294 560 лева, 2 328 800 лева - дофинансиране на държавната активност с общински доходи и 61 611 700 лева - лични доходи. 

В приходната част на бюджета за 2024 година данъчните приходи са нараснали с към 1,5 млн. лева, идващи главно от налозите върху недвижимите парцели, транспортните средства и наследствата.

От 1 януари т.г. е планувано и десетпроцентно нарастване на заплатите на всички чиновници в Общинска администрация - Перник. С над 800 000 лева по-малко през тази година са средствата за прехрана на кметствата. По-малкият общ брой от бюджетите им е в резултат на закритите преди локалните избори м.г. четири квартални кметства - " Изток ", " Църква ", " Бела вода " и " Калкас ".  

Над 576 000 лева са планувани за активността на общинските спортни клубове, а 800 000 лева - за фондация " Култура " . В новия бюджет са разчетени над 50 000 лева за двойки с репродуктивни проблеми.

До 10 000 лева ще имат право да получат даровити деца . Предвидено е и подкрепяне на обществено слаби жители с до 80 000 лева. Помощите, които ще може да бъдат отпускани по решение на Общинския съвет в Перник, са в общ размер на 148 000 лева

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР