Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове

...
Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове
Коментари Харесай

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея сътвори насоки, в които се показва кои типове цифрови активи ще се преглеждат и контролират като скъпи бумаги в страната.

Новите насоки са част от подготовката за легализирането, издаването и разпространяването на секюрити токени на територията на страната.

Според информацията Комисията за финансови услуги (FSC) твърди, че цифровите активи, които дават отговор на характерностите, изложени в Закона за финансовите пазари на страната ще бъдат контролирани като скъпи бумаги.

Законът преглежда скъпите бумаги като финансови вложения, при които от вложителите не се изисква да вършат спомагателни заплащания след първичната си инвестиция. Комисията даде и образци за това кои цифрови активи най-вероятно ще бъдат класифицирани като скъпи бумаги.

Според информацията това може да са токени, които обезпечават дял в бизнес интервенциите, дават на притежателите си права върху дивиденти или остатъчни активи или обезпечават облага на вложителите.


 


Криптовалутите, които дават отговор на описанията на секюрити токени също ще бъдат контролирани според Закона за финансовите пазари на страната. Същевременно цифровите активи, които не дават отговор на характерностите на скъпи бумаги, ще бъдат контролирани от други идни разпореждания.

Комисията показа още, че емитентите на токени и брокерите, като да вземем за пример крипто тържища, ще преценят кои криптовалути ще бъдат класифицирани като скъпи бумаги въз основа на регламентите. Регулаторът също по този начин уточни, че оценката ще бъде самостоятелна за всеки обособен случай.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР