Все още няма яснота кога Симона Халеп ще се завърне

...
Все още няма яснота кога Симона Халеп ще се завърне
Коментари Харесай

ITIA за случая с Халеп: Все още няма взето решение кога ще може да поднови кариерата си

Все още няма изясненост по кое време Симона Халеп ще се завърне на корта. Преди няколко дни бяха оповестени предварителните описи с участници на тазгодишния US Open, като в тях фигурираше и името на някогашната №1, заради което нейните фенове се обнадеждиха, че следствието по допинг случая ѝ е имало позитивен край за нея и тя е получила позволение да се завърне в Тура. 

Оказва се обаче, че това няма нищо общо с действителността, тъй като през вчерашния ден Международната организация за тенис интегритет (ITIA) излезе с публично мнение по случая, заявявайки, че към днешна дата румънската състезателка продължава да е със спрени спортни права.

" Категорично мога да ви уверя, че към момента не е взето решение по случая и никой няма достъп до него. В листата за Откритото състезание на Съединени американски щати Халеп е обозначена като тенисистка с краткотрайно спрени спортни права и в случай че до началото на конкуренцията не е получила позволение да играе още веднъж, то тя няма да се включи в шампионата и името ѝ ще бъде отстранено от листата. В случай че до тогава има позитивна развръзка за нея, то тя ще може да се състезава в Ню Йорк ", гласи изказването на ITIA.

ITIA responds to Simona Halep’s name being included on US Open entry list

“I promise that no decision has yet been made available to anyone. In the US Open entry list, it’s clearly marked as temporarily suspended… ”
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)
Припомняме, че в края на предходната година в една от допинг пробите на Халеп бе намерено съществуване на неразрешеното вещество роксадустат, а по-рано този сезон трикратната шампионка от Шлема получи ново обвиняване за нарушаване на антидопинговите правила. Румънката отхвърля да е взимала предумишлено неразрешени вещества и незабавно апелира наказването си. ITIA три пъти отложиха чуването ѝ, преди то въпреки всичко да се състои в края на предишния месец, като резултатите от него към момента не са ясни.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР