Сутринта във вторник, 14 май, държавният секретар на САЩ Антъни

...
Сутринта във вторник, 14 май, държавният секретар на САЩ Антъни
Коментари Харесай

Силен сигнал в подкрепа на Украйна - Антъни Блинкен пристигна в Киев

Сутринта във вторник, 14 май, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен дойде в Киев на необявено авансово посещаване. Това е първото посещаване на американски върховен чиновник в Украйна, откогато Конгресът одобри предишния месец пакет от военна помощ за Украйна на стойност $61 милиарда
 
Целта на пътуването на Блинкен до Киев е " да показва солидарността на Съединени американски щати с Украйна, която се пробва да отблъсне масираните съветски бомбардировки на североизточната си граница ".
 
Блинкен се надява да " изпрати мощен сигнал за утешение на украинците, които явно са в доста сложна обстановка ". Това съобщи американски чиновник, поискал анонимност, който беседва с публицисти, пътуващи с Блинкен.
 
" Мисията на държавния секретар тук е да приказва за това, че нашата спомагателна помощ ще бъде предоставена по метод, който ще помогне за укрепването им (на въоръжените сили на Украйна, бел. ред.), на защитата и да им разреши от ден на ден да изземат самодейността на бойното поле ", сподели източникът.
 
Служителят също по този начин добави, че артилерията, ракетите с огромен обхват и ракетите за противовъздушна защита, утвърдени от президента Джо Байдън на 24 април, към този момент идват във ВСУ.
 
Съобщава се също, че Блинкен ще увери украинските ръководещи, в това число президента Володимир Зеленски, в продължаващата поддръжка за Съединени американски щати и ще произнесе тирада, фокусирана върху бъдещето на Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР