Време е за класика! Олимпик Марсилия и шампиона Пари Сен

...
Време е за класика! Олимпик Марсилия и шампиона Пари Сен
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Олимпик Марсилия 1:1 Пари Сен Жермен, старт на втората част

Време е за класика! Олимпик Марсилия и първенеца Пари Сен Жермен играят при резултат 1:1 в огромното дерби от 1/8-финалите на шампионата за Купата на Франция. Алексис Санчес откри резултата в 31-ата минута, когато бе прецизен от дузпа, само че Серхио Рамос изравни в добавеното време на първата част.

До този миг в конкуренцията Марсилия в профил третодивизионния Иер и елитния Рен, до момента в който парижани се оправиха с третодивизионния Шатору и аматьорския Пеи дьо Касел.

В Лига 1 пък двата отбора водят борба за купата. Шампионите от „ Парк де Пренс “ са водач все още с 54 точки, а марсилци са втори с 46 пункта. По-рано през сезона двата отбора се срещнаха в шампионата, а отборът на Кристоф Галтие се наложи мъчно с минималното 1:0.

И двата тима имат кадрови проблеми преди днешния конфликт. Треньорът на домакините Игор Тудор ще би трябвало да се оправя без контузения Амир Арит, както и осъдените Ерик Баи и Леонардо Балерди.

Парижани пък ще бъдат без Килиан Мбапе, Преснел Кимпембе, Ренато Санчес и Норди Мукиеле. Те обаче ще могат да разчитат на Неймар, Серхио Рамос и Марко Верати.  

Домакините стартираха срещата мощно и още във втората минута желаеха дузпа за игра с ръка на Ашраф Хакими в наказателното поле. Главният арбитър обаче бе безапелационен, че тя е била неумишлена и няма съображение да отсъди углавен удар.

Пари Сен Жермен отговори две минути по-късно, когато Неймар изведе чудесно Нуно Мендеш отляво, който влезе в наказателното поле и шутира мощно, само че вратарят Пау Лопес съумя да избави с тяло.

В шестата минута Марсилия имаше два чудесни шанса да поведе в резултата. Първо Жордан Верету стреля от към 20 метра, само че над вратата. Секунди по-късно Ченгис Юндер стреля технично пред наказателното поле, само че Джанлуиджи Донарума съумя да избие топката с една ръка над напречната гредата в корнер.

Домакините продължиха да по-настъпателни и в десетата минута сътвориха нова сериозна заплаха пред вратата на Донарума, който бе трансфериран, топката стигна до Юндер на метър пред вратата, само че ударът му с глава бе блокиран от бранител тъкмо пред голлинията.

В 16-ата минута Руслан Малиновский шутира рисково от границата на наказателното поле, като Донарума отрази, само че изпусна топката, след което обаче бързо я улови пред погледа на състезател на Марсилия.

Четири минути по-късно Сеад Колашинац получи празно пространство малко пред пеналтерията и шутира мощно, само че топката профуча малко настрана от лявата греда на Донарума.

Марсилци продължиха да държат парижани под сериозен напън и в 26-ата минута се наложи за повторно бранител на гостите да чисти топката пред голлинията, като това стори Серхио Рамос, този път след изстрел на Матео Гендузи. При последвалия корнер още веднъж Гендузи стреля с глава, само че този път Донарума избави.

Пет минути по-късно натискът на Марсилия даде резултата и домакините откриха резултата след дузпа. Тя беше отсъдена за нарушаване на Рамос против Юндер, който влезе отдясно в наказателното поле и бе съборен в тил от испанеца. С осъществяването се зае Алексис Санчес, който прати Донарума в противоположния ъгъл – 1:0.

GET IN
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР