Водещата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио зае четвърто място на 200

...
Водещата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио зае четвърто място на 200
Коментари Харесай

Ивет Лалова е четвърта на 200 м в Нанджин

Водещата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио зае четвърто място на 200 м на шампионата в Нанджин от сериите IAAF World Challenge. Примата ни бе втора до 180-ия метър и реализира резултат от 22,68 сек. Първа е Илейн Томпсън (Ямайка) с 22,40 сек. От Нанджин Ивет се прибира с цел да взе участие на 25-26 май в Кастелон в клубната купа на Европа.
 Ивет Лалова ще взе участие за пети път на олимпийски игри
Само преди дни Лалова покри норматив за присъединяване на 100 метра на олимпиадата в Токио следващата година. В японската столица 35-годишната ни атлетка ще запише петото си следващо присъединяване на Олимпийски игри. 

" Чувствам се по-прекрасно от всеки път, доста добре съм физически, по-зряла. Знам какво да направя и желая да го реализира. Следват още няколко надпревари, имам доста неща с атлетиката, следват доста проекти, следват доста фантазии ", съобщи Лалова пред NOVA за предаването " Здравей, България " и разкри тайната на триумфа си.

" Това беше първият ми старт за сезона, имах шанса да имам благополучни атмосферни условия, тъй като подвластен от времето в нашия спорт. Когато човек бяга на различен континент, няма концепция какво може да се случи, по тази причина съм доста щастлива. Покрих норматив за Световно състезание, за Олимпийски игри, тъй че по-добре нямаше по какъв начин да бъде ", сподели още Ивет.

" Ще бъда единствената българска атлетка с пет олимпиади. Да сме живи и здрави, има още много време до Игрите в Токио. Моята цел не е просто да отида там, а да направя едно положително показване. Да мога, по този начин да се каже, да заключа тези пет олимпийски кръга. За мен четири е щастливото ми число, само че и пет е задоволително щастливо.

Хиляди хора се състезават по целия свят, с цел да стигнат до Игрите. Пак подсещам, че даже единствено класирането за Олимпийски игри е голям триумф. В Съединени американски щати е голяма хвалба класирането на подобен конгрес и остава за цялостен живот ", показа Лалова и разяснява кой е значимият миг за нея през актуалната година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР