500 любители на бягането от цялата страна и чужбина ще

...
500 любители на бягането от цялата страна и чужбина ще
Коментари Харесай

500 любители на бягането стартират в Коледния полумаратон в Несебър

500 фенове на бягането от цялата страна и чужбина ще се включват в Коледния „ Полумаратон Несебър “ по живописните улици на Стария Несебър, който ще се организира на 27 декември.

Стартът за всички категории – 3 км (за деца), 5 км, 10 км и 21 км ще бъде даден тъкмо в 10:00 ч. на емблематичния площад „ Месамбрия “. Тазгодишното издание празнува и юбилейната 40 годишнина от вписването на Стария град в листата на Юнеско за културно-историческо завещание. Маршрутът ще даде опция на бегачите оптимално да се потопят в магията на Стария град, морето и Балкана. Любителите ще бягат на едно трасе задно с най-изтъкнатите национални лекоатлети – националната ни шампионка и рекордьорка в дисциплинираност „ маратон “ Милица Мирчева и двойният международен първенец за ветерани по планинско тичане Шабан Мустафа.

Това е петото следващо издание на най-голямо за града спортно събитие през годината. Организирано е от четирима спортни запалянковци и създатели на сдружението " Любители на спорта - Несебър ". Сдружението е сътрудник на националната организация, като всяка седмица организират 5 км тичане в града, всяка сряда вечерен поход в Балкана, а всеки месец 10 км тичане, както и отворени, безвъзмездни тренировки на стадиона в Несебър. Така също и велопоходи, плувен маратон, дуатлон и спринтов триатлон за фенове. Благодарение на тяхната активност, Несебър от ден на ден се промотира като дестинация за повече от един сезон. Целта на уредниците е да окаже позитивно влияние най-много на локалния бизнес. На старт-финала ще има разполагаем коледен базар, а локални заведения за хранене и сладкарници ще поддържат бегачите по целия маршрут. На 26 и 27 декември несебърският музей ще даде безвъзмездни екскурзии.

И тази година в поддръжка на „ Полумаратон Несебър “ откликнаха повече от 20 сътрудници, за които също здравословният метод на живот е персонална задача. Те ще дават артикули за стартовите пакети на дребни и огромни и награди за спечелилите. „ За нас са извънредно значими посланията, което даваме дружно – че има прелестни български марки и че едно любителско съревнование може да притегли голяма поддръжка “, споделя Емил Атанасов, ръководител на сдружението.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР