Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс, след като три

...
Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс, след като три
Коментари Харесай

Светлана Каменова е европейски шампион по бокс

Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс, откакто три пъти остана на второто място в континентални шампионати.

Една от най-хубавите ни боксьорки чу химна в своя чест, откакто ликува в категория до 57 кг на шампионата в Белград. Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков тя съкруши рускинята Дария Абрамова и за пръв път в кариерата си стъпи на върха на Стария континент.

Светла, която след по-малко от три месеца ще боксира и на Олимпийските игри в Париж, сподели доста добра игра от отдалеченост. С премерени дейности, точни комбинации и отличен нюх при придвижването с крайници тя откри превес. Светла изкова задатък след първите два рунда и със самочувствие затвори срещата за триумф с 5:0 гласа (30:27, 30:27, 30:27, 29:28, 30:27).

Златислава Чуканова завоюва сребърен орден. В категория до 50 кг националката ни направи доста добър мач с представителката на Ирландия Шанън Суийни. Тя диктуваше темпото, търсеше багра и не спря да преследва съперничката си по кръга. Злати завоюва първия рунд, само че съдиите решиха, че ирландката е била по-акуратна в контриращите дейности в идващите два и присъдиха проваляне на нашата боксьорка с 1:4 гласа (28:29, 28:29, 29:28, 28:29, 28:29).

България приключи с общо 5 медала при дамите на Европейското състезание в Белград. В четвъртък с бронзови оценки се поздравиха Севда Асенова (48 кг), Венелина Поптолева (52 кг) и Аслъхан Мехмедова (63 кг). Всяка от тях завоюва и награда. Златният орден носи 15 хиляди $, сребърният – 10 000, а бронзовите – по пет хиляди $, написа " 24 часа ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР