Петима членове на Българската фестивална асоциация (БФА), сред които и

...
</TD
>Петима членове на Българската фестивална асоциация (БФА), сред които и
Коментари Харесай

Представители на Бургас ще се включат в Годишната среща на фестивалите на изкуствата

Петима членове на Българската фестивална асоциация (БФА), измежду които и представител на Бургас, ще се включат в Годишната среща на  фестивалите на изкуствата, проведена от Европейската фестивална асоциация (ЕФА) в Узедом, Германия.

От 12 години БФА е групов член на най-старото фестивално обединяване в Европа с повече от 70-годишна история. В конференцията ще се включат 230 фестивални мениджъри от 47 страни в 3-дневна пролетна стратегия, цялостна с диалози, изкуства и креативен продан. Пътуването  се реализира по Програма " Мобилност “ на Национален фонд " Култура “, оповестяват от Община Бургас.

Мотото на интернационалната среща на фестивалите 2024, проведена от ЕФА, е " Изкуството на осъзнаването, грижата и свързаността “.

България ще бъде представлявана от мениджъри на едни от най-престижните родни фестивали. В делегацията е включен Димитър Маджаров, шеф на общинското дружество " Летен спектакъл, фестивали и концерти “ при Община Бургас, годишен уредник на “Фестивал на пясъчните статуи ", “Джаз в Бургас " и " Бургас и морето “. Останалите участници са: Ива Чавдарова, член на управителния съвет на БФА, шеф и селекционер на " Мартенски музикални дни “, Русе; Пламена Цонева, управител на Международния музикален фестивал " Варненско лято “; Даниела Димова, шеф на Театрално-музикален продуцентски център – Варна и основател на " Опера в летния спектакъл “; Радостина Узунова,  изпълнителен шеф на Българската фестивална асоциация и специалист в Европейския музикален фестивал, София.

Програмата съдържа поредност от диалози за мястото на фестивалите в културния живот, за това по какъв начин изкуствата и креативните промишлености способстват за благосъстоянието и качеството на живот в актуалното общество. 

В културната стратегия към форума е включен и  концерт на Филхармоничния оркестър на Балтийско море BALTIC SEA PHILHARMONIC с диригент Кристиян Ярви.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР