Талантлива млада българка постигна международен успех. 19-годишната Божана Славова прослави

...
</TD
>Талантлива млада българка постигна международен успех. 19-годишната Божана Славова прослави
Коментари Харесай

Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс

Талантлива млада българка реализира интернационален триумф. 19-годишната Божана Славова популяризира България в международния лиричен конкурс " Мили дуели “ в конкуренция от над 700 души от 104 страни.

" Думите ни свързват. Това е най-силното нещо, което могат да създадат. Те вкарват чужд човек в душата на различен човек. Те ни учат да бъдем съчувствени, да се разбираме, да усетим възприятията на другите хора “, изяснява Божана Славова в ефира на bTV. 

Тя е на 19 години. Родом е от Плевен, само че израства в Бургас, където приключва музикалното учебно заведение с флейта. Пише лирика.

" Откакто се помня описвам истории. Променила съм се малко поради Бургас и поради Христо Фотев, само че си имам собствен жанр на писане “, безапелационна е Божана.

Младата поетеса прослави България на международния конкурс за лирика " Мили Дуели “, в който пребори конкуренция от 711 души. Босненският конкурс има пет кръга на гласоподаване – от професионално интернационално жури през публиката в интернет до самите създатели, които също дават гласа си на финала.

" Не знам, евентуално съумях да преборя конкуренцията с разнообразна лирика. Мисля, че оказа помощ и филмът, който направихме с Денис Стоянов и Денислав Маринов. Това беше един от кръговете – да създадем лиричен филм. Мога да кажа, че нашият филм със сигурност беше доста добър “, споделя Божана.

Освен на поезията тя се е посветила и на дела свързани със отбраната на природата. Към днешна дата работи в " Грийнпийс България “.

Божана счита, че отношението към природата се възпитава, както тя самата наследява тази угриженост от своята майка.

За младата поетеса борбата за природата не е изгубена, а силата на думите може да я завоюва.

След международния триумф в поезията на Божата ѝ следва ново предизвикателство – издаване на лична стихосбирка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР