Синя зона“ да действа и в неделя, предлагат общинарите от

...
Синя зона“ да действа и в неделя, предлагат общинарите от
Коментари Харесай

„Синя зона“ да действа и в неделя: Какво още предлагат от „Спаси София“?

„ Синя зона “ да работи и в неделя , оферират общинарите от „ Спаси София “. Обмисля се и удължение на работното време на тази зоната – от 20 часа на 21 часа. 

Паркирането в София постоянно е предизвикателство, споделя Георги и мисли с един ход напред.

„ Аз съм си взел една дребна кола и я поставям на всички места – единствено по този начин мога да паркирам. А като излизам с другата – поставям дребната на нейното място. Това е решението все още “, безапелационен е мъжът.  

 Паркирането по празниците - ето къде е гратис България 3 мин. Паркирането по празниците - ето къде е гратис  Паркирането по празниците: В кои градове отпадат зоните и в кои не? България 3 мин. Паркирането по празниците: В кои градове отпадат зоните и в кои не?  Стикерите за паркиране в синята и зелената зона в София към този момент се издават онлайн България 1 мин. Стикерите за паркиране в синята и зелената зона в София към този момент се издават онлайн  Служител на Тази сутрин 2 мин. Служител на " синята зона " извърши въоръжен грабеж на магазин в Кърджали  Паркирането по празниците - ето къде е гратис България 3 мин. Паркирането по празниците - ето къде е гратис  Паркирането по празниците: В кои градове отпадат зоните и в кои не? България 3 мин. Паркирането по празниците: В кои градове отпадат зоните и в кои не?  Стикерите за паркиране в синята и зелената зона в София към този момент се издават онлайн България 1 мин. Стикерите за паркиране в синята и зелената зона в София към този момент се издават онлайн  Служител на Тази сутрин 2 мин. Служител на " синята зона " извърши въоръжен грабеж на магазин в Кърджали

Георги утвърждава измененията, други обаче – не. „ Против съм да има толкоз време „ синя зона “. София е много пренаселена столица. Ако човек желае да спре, тъй като има някакъв ангажимент, паркирането на практика е невероятно “, изумен е Борислав.

Идеята си за повече часове „ синя зона “ от „ Спаси София “ изясняват със сигналите от жители, които не могат да спрат пред домовете си.

Снимка: bTV

„ Данните сочат, че зоните са запълнени на 100%, което значи, че имаме доста паразитен трафик, с който би трябвало да се преборим. Трябва да понижим и служебните абонаменти. Институциите превзимат паркоместа отвън регламента. Тези места обаче би трябвало да ги предоставим на жителите “, безапелационен е Андрей Зографски, общински консултант от ПП-ДБ-СС.   

В същото време кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков е подготвил отчет – част общинските паркинги, предоставени за „ платено паркиране “, да преминат към „ синя зона “, за да  може хората, които заплащат годишен абонамент за зона да паркират там.

Снимка: bTV

Предложението му е 105-те паркоместа до Националния стадион „ Васил Левски “ да станат част от „ синя зона “. Обмисля се и въвеждането на „ алена зона “. 

„ Идеята е живущите да имат приоритет при прекъсването – тези, които са в непосредствена непосредственост. Обикновено се отнасят до хората на дадена улица или нейните директни “, изяснява Трайчо Трайков.

Снимка: bTV

Предстои измененията да бъдат импортирани и прегледани на някое от идващите съвещания на Столичния общински съвет.

Междувременно обаче от Министерство на вътрешните работи отвърнаха Столична общината, че планът за новата организация на придвижването в идеалния столичен център не е координиран с „ Пътната полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

Общината не е внесла за координиране плана за измененията по булевардите „ Витоша “ и „ Патриарх Евтимий “, както и по улица „ Фритьоф Нансен “, каквото е условието на Министерство на регионалното развитие, написаха от вътрешното ведомство и допълниха, че едвам след съгласуването планът се узаконява.

При началото на измененията от общината, споделиха, че всичко е законно и е в съгласие с нужните институции, в това число и със столичната полиция.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР