Върховният духовен водач на Иран назначи заместник-ръководителя на силите за

...
Върховният духовен водач на Иран назначи заместник-ръководителя на силите за
Коментари Харесай

Назначиха приемник на убития ирански генерал

Върховният нравствен лидер на Иран назначи заместник-ръководителя на силите за интервенции в чужбина на революционната армия Есмаил Каани да размени командира си в петък, откакто той беше погубен при американски удар в Багдад.

" След мъченическата гибел на славния военачалник хадж Касем Солеймани, аз посочвам бригаден военачалник Есмаил Каани за пълководец на силите Кудс на Ислямския революционен гвардейски корпус ", споделя аятолах Али Хаменей в изказване, оповестено на формалния му уеб страница.

Каани е разказан от Хаменей като един от " най-награждаваните командири " на армията по време на войната сред Иран и Ирак през 1980-88 година

" Заповедите за силите (Кудс) остават тъкмо такива, каквито бяха по време на управлението на мъченика Солеймани ", сподели висшият водач.-->

" Призовавам членовете на силите да бъдат показани и да си сътрудничат с военачалник Каани и му поисквам божествено благополучие, приемане и управление ", добави той.
Междувременно десетки хиляди хора излязоха на улиците на Техеран, с цел да стачкуват против американските „ закононарушения “, съобщи Агенция Франс Прес.

Скандирайки " Смърт за Америка " и държейки плакати с убития пълководец Касем Солеймани, стачкуващите извършиха улиците в няколко квартала в центъра на Техеран след петъчните молебствия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР