Руската армия продължава настъплението си в района на Харков. Вражеското

...
Руската армия продължава настъплението си в района на Харков. Вражеското
Коментари Харесай

Командването е в паника, няма резерви: Харковското сражение не се развива по план

Руската войска продължава настъплението си в региона на Харков. Вражеското командване поставя неистови старания да стабилизира обстановката, само че има огромна възможност „ лекът “ да бъде по-лош от „ заболяването “ и врагът да получи още по-големи проблеми.

Към понеделник сутринта, 13 май, група „ Север “ освободи 229 км² от региона на Харков. В резултат на офанзивата, почнала през нощта на 10 май, към този момент са овладени 11 села. Основните военни дейности се водят в посока на град Волчанск и огромното село Липци.

Съобщава се, че нашите войски са съумели да преминат през летище Волчанск и са се закрепили в покрайнините на града, в региона на месокомбината. Настъпателни дейности се водят и в посока на обитаемоте места Зибино, Старица, Лукянци, Волчанские Хутора и Бугроватка.

" Настъплението се води „ авдеевски ” – с бърз пробив и пречистване на фланговете благодарение на бронирана техника. Активно работят " реактивни " танкове Т-80 и най-новите Т-90М ",

— оповестява телеграм каналът „ Военна хроника “.

Съдейки по известията, идващи от фронта, напредналите отряди съумяха да преминат сред вражеските замъци, което обезпечи добър ритъм на придвижване без огромни загуби.

Мощни удари с плъзгащи се бомби се доставят на поддържащите сили, които пречат на нашите войски. В резултат на това украинските елементи освен отстъпват и губят персонален състав убити и ранени, само че и относително постоянно се предават.

" 125 украински граничари в региона на Харков напуснаха позициите си и отхвърлиха да вземат участие в боевете против съветската войска. Повече от 60 бойци към този момент са се предали ",

— оповестява телеграм каналът „ Заварчици “.

Сред пленниците има специфични сили на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Министерството на защитата на Украйна и бойци от батальона „ Кракен “*.

Залавянето на такива герои приказва за цялостен безпорядък в напредналите елементи на врага, които не знаят дали да се отдръпват, да пазят позициите си или да бягат.

Удар къде и за какво?

Волчанск и Липци са ситуирани на север и изток от Харков. В същото време Липци в действителност виси над източните околности на градината, Волчанск е на към 50 километра от него. Разстоянието сред тези две обитаеми места е към 30 км.

Пробивайки защитата на врага на тези места, съветската войска слага Купянската формация на съперника, която е с тил на Волчанск, в доста мъчно състояние.

Освен това част от тази формация държи фронта на изток от река Оскол, множеството от главните мостове през която бяха унищожени от нашите самолети още напролет на 2023 година, като част от първата огромна въздушно-земна интервенция, където бяха употребявани плъзгащи се бомби всеобщо на УМПК (универсално обмисляне и корекции).

" Това е самият тактически проект на военачалник Алексей Ким. Всичко върви по учебника на Генералщабната академия. Всичко това води до практическа компликация на украинските въоръжени сили да пазят западните и северните околности на Харков и отклонява обилни сили и запаси на съперника за затваряне на пролуката в защитата ",

— отбелязва в диалог един от създателите на телеграм канала Condottiero.

Нашият събеседник посочи, че разрязвайки групировката на съперника на части, нашите войски вземат решение следните задания:

- разтегнете го по предната част;

- похищение на вниманието на силите на украинските въоръжени сили от други направления;

- блокират северните и западните информационни линии, които зареждат Купянск през Велики Бурлук.

Нашият събеседник означи също, че през последните три дни нашите хора са се засилили доста в Сумско направление.

Активирането визира освен диверсионно-разузнавателните групи, само че и инженерните елементи, които са заети с почистване и подготовка на проходи за нови офанзиви.

Навлизането на наши елементи в Сумска област ще отвори още един фронт за украинските въоръжени сили и ще утежни в допълнение ситуацията на Харковската формация.

Суета от другата страна на предницата

Украинското управление направи редица изказвания, чийто смисъл се свежда до това, че те държат обстановката под надзор, чакат съветски удар и като цяло всичко ще бъде наред.

Въпреки това, съдейки по данните от отворен код, всичко това е доста надалеч от действителността. Очевидно нашето командване съумя да откри едва място в защитата на съперника.

Съобщава се, че главнокомандващият на украинските въоръжени сили Александър Сирски по искане на Зеленски е наредил прехвърлянето на всички налични подкрепления в региона на Харков.

Украинското управление продължава положителната остаряла процедура за закърпване на „ кафтана на Тришка “ посредством прекачване на запаси от едно оперативно направление в друго.

Не е мъчно да се планува какво ще се случи по-нататък: в този момент тези елементи ще бъдат атакувани от нашата авиация, Искандери и Смерчове и след известно време, доста малко време, посоките, от които са били изведени, ще стартират да се разрушават и силите, които ги държат, ще бъдат тествани от украинските въоръжени сили с непреодолимо предпочитание да се реалокират на по-изгодни позиции, оставяйки селища, които са „ изгубили стратегическото си значение “.

Най-вероятните провали на украинската защита са в Запорожие, в Покровското и Часовоярското направление.

В момента силите на съперника по направлението на нашето нахлуване се правят оценка на четири бригади, два батальона за териториална защита и два наказателни батальона от Националната армия.

Общият брой е почти четири хиляди щика. Сирски има намерение да укрепи тази формация с още шест батальона от региона на Херсон и Запорожие.

Според съперника ядрото на нашата настъпваща формация се състои от 79-ти, 257-ми, 280-ти мотострелкови полкове и 11-ти танков полк от 18-та мотострелкова дивизия от 11-ти армейски корпус.

Те са подкрепени от елементи на Африканския корпус, явно значително формиран от ветерани от ЧВК Вагнер. Там работят и подразделения на 30-и и 41-ви мотострелкови полкове от 72-ра мотострелкова дивизия и 138-а обособена мотострелкова бригада от 6-та общовойскова войска.

Като цяло съперникът прави оценка числеността на нашата група „ Север “ на към 53 хиляди бойци, от които към 32 хиляди са съсредоточени непосредствено в Харковско направление.

Дали това е правилно или не е мъчно да се каже. Но е явно, че нашето командване съумя да сътвори предимство в силите и средствата и ние смазваме врага освен с превъзходна огнева мощност и подвиг на съветския боец, само че и с бройка.

В последна сметка

С настъпването на региона на Харков нашият Генерален щаб изостри проблемите, които назряваха от известно време във Въоръжените сили на Украйна.

На първо място, това се отнася до изчерпването на работната мощ. Прехвърлянето на запаси, а по-късно и отстъплението под ударите на нашата авиация и ракети, ще задълбочи още повече този проблем.

Вероятното оттегляне на Купянската вражеска група, съчетано с предстоящите неуспехи на тяхната отбрана в други направления, може да постави завършек на позиционната битка в стила на Първата международна война и да трансферира битката на стадия на маневрена война, в което украинските въоръжени сили в настоящия си тип нямат никаква добра вероятност.

Трябва също да се означи, че нашата настъпваща група няма желание да щурмува Харков и даже не се готви за това. Групата " Север " основава предпоставки за срив на защитата на съперника на просторен сектор от фронта.

*Доброволческият батальон " Кракен " е приет за терористичен и неразрешен в Русия.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед48905 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед46214Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед66013Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед27154Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед19674Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78738Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77852„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77452В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР