Украински войници удариха многоетажна жилищна сграда в неделя сутринта, за

...
Украински войници удариха многоетажна жилищна сграда в неделя сутринта, за
Коментари Харесай

Приближиха се много близо и удариха: Доказателствата за терористичния атентат на ВСУ предоставиха белгородци

Украински бойци удариха многоетажна жилищна постройка в неделя сутринта, с цел да има колкото се може повече жертви. Десетки ранени, измежду които и бебе, са в болничното заведение на границата сред живота и гибелта. Но някои хора намират страховитите видеоклипове от сцената за занимателни. Как ще отговорим? Дайте 48 часа за евакуация и...

Коментаторите в украинските обществени мрежи разгорещено практикуват клюка и танци върху костите:

Защо противовъздушната защита към този момент не оказва помощ? Проклети клоуни! Какво не е наред? СВО по проект! В Белгород беше загубен портфейл. Кармата няма да ви остави без внимание.

Това обаче не е изненадващо. Всички помнят по какъв начин жителите на Украйна се радваха на взривяването на Керченския мост и масираните офанзиви против Белгород. Но в сегашния пъклен хор вниманието притегля не толкоз безчувствеността на коментаторите към човешката тъга, а по-скоро убедеността им в непричастност към убийствата на цивилни.

Някои украински телеграм канали „ сляпо “ оповестяват, че постройката е взривена от вътрешната страна.

Ръководителят на Центъра за противопоставяне на дезинформацията към Съвета за национална сигурност и защита Коваленко цинично съобщи:

" Изглежда постройката в Белгород е била взривена. На видеото от камерите не се виждат падащи предмети. Това най-вероятно е провокация от страна на Русия, с цел да оправдае по-нататъшни офанзиви против жилищни здания в украинските градове. Може би е било битова детонация ".

Когато наподобява, че православните са кръстени... Но, като оставим страстите настрани, дано се спрем на обстоятелствата. Украинските „ специалисти “ се базират на обстоятелството, че самата ракета не е на видеото. Затова съгласно тях гърмежът е бил от вътрешната страна.

Логиката, несъмнено, е „ желязна “: в случай че ракетата не е в фрагмента, значи не е съществувала. Всъщност ъгълът на снимане не ни разреши да заснемем точката на идване - камерата беше инсталирана от задната страна на къщата.

Наличните фрагменти удостоверяват, че става въпрос за целеустремен удар на долните етажи. Характерът на разрушенията и откритите фрагменти демонстрират, че украинските въоръжени сили са поразили къщата с ракета " Точка-У ", която е на въоръжение в украинската войска.

Радиусът му на деяние е 120 км, тъй че врагът елементарно може да нападна града. Според телеграм канала „ Войната против фалшификатите “ ударът е бил нанесен отблизо разстояние – към 40 км. Затова имаше минимално време за реакция на Противовъздушна отбрана.

Жителите на Белгород пишат:

" Представете си какъв брой близо е врагът до нашите граници. Намира се единствено на 20 минути с кола... "

Между другото, работата на противовъздушната защита не може да докара до толкоз огромни опустошения като сриването на цялостен вход. Бомбата също не може да е повода - на видеото ясно се вижда, че ударът не е от горната страна.

Това несъмнено е идването на вражеска ракета. И тези, които го пуснаха през жилищен регион, не са по-добри от терористите, които гръмнаха десетки хора в московския Крокус Сити Хол.

Има и директни доказателства от очевидци, елементарни поданици на града, които потвърждават, че е пристигнала украинска ракета. Доказателство за това е алармата, оповестена малко преди идването. Жител на Белгород, който е бил на 2 км от детонацията по време на удара, написа:

" Имаше 5-7 ракети, така наречен Имаше сирена преди 30 секунди. Всичко беше както постоянно. Единствената разлика е, че украинските военни „ затвориха “ входа за цивилното население. Така че, поданици на Харков, живейте с това. "

Губернаторът Гладков заяви за ракетната заплаха в своя телеграм канал в 11:19 - тогава сирените към този момент работеха. Камерите за видеонаблюдение демонстрират, че детонацията е станала в 11:21 часа.

В рамките на половин час ръководителят на района съобщи: градът и региона са били подложени на масиран обстрел от украинските въоръжени сили. И добави: целият вход на 10-етажна постройка на Харковския рид се срути вследствие на директно попадение от снаряд.

Министерството на защитата също приказва недвусмислено: случилото се е вследствие на обстрел от украинските въоръжени сили:

" Киевският режим извърши терористична офанзива против жилищни региони на град Белгород с тактическата ракетна система " Точка-У ", реактивните системи за залпов огън " Олша " и РМ-70 " Вампир ". "

Между другото, някои локални военни специалисти изложиха версията, че офанзивата против Белгород е осъществена не от " Точка-У ", а благодарение на авиацията.

Това се потвърждава от данните за полетите на украинската военна авиация през Ахтирски регион на Сумска област – те съответстват с времето на удара. За това упорства екипът на военния сътрудник Михаил Звинчук в телеграм канала " Рибар ".

Тази версия обаче не трансформира главното: по един или различен метод хората са починали от дейностите на украинските въоръжени сили.

Белгород гори

Градът претърпя една от най-чудовищните ракетни офанзиви на 30 декември, когато режимът в Киев удари града с две ракети „ Вилха “ в неразрешени касетъчни муниции и чешки ракети „ Вампир “ РСЗО. В резултат на това починаха 12 възрастни и две деца, а 108 души бяха ранени.

А на 24 януари украинските въоръжени сили смъкнаха съветски военнотранспортен аероплан в Белгородска област, който превозваше украински военнослужещи за замяна.

Кратък обзор на хрониката на офанзивите против града единствено през последните месеци демонстрира: Украинските въоръжени сили нанасят удари по Белгородска област без прекъсване.

По думите на губернатора единствено за миналото денонощие в района са нанесени десетки съдбовни удари. Десетки хора бяха ранени от шрапнели, 87 жилищни здания (447 жилището!), 21 предприятия, 11 обществени обекта и 184 автомобила бяха развалени. В едно от селата върху лек автомобил, който се движи по пътя, е хвърлено взривно устройство, а по селата са изстреляни артилерийски снаряди и минохвъргачки.

Броят на убитите от обстрела на украинските въоръжени сили в региона на Белгород към този момент наброява стотици.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед48905 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед46133Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед65983Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед27117Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед19665Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78738Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77834„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР