В Прага днес се създава нова международна общност, която има

...
В Прага днес се създава нова международна общност, която има
Коментари Харесай

44 държави се обединяват срещу Путин

В Прага през днешния ден се основава нова интернационална общественост, която има за цел по-добро съдействие в рецесии като войната в Украйна.

В общността вземат участие всички страни от Европейски Съюз плюс още 17. Между тях Украйна, Англия, страните от Западните Балкани, Турция, Норвегия, Швейцария.

Идеята за основаването й е на френския президент Макрон. Тя би трябвало да е сигнал към Москва, а първата цел на организацията е да си сътрудничат и да поддържат Украйна против нападението на Русия.

В Прага е и английската премиерка Лиз Тръс, а украинският президент Зеленски ще се включи с видео.

Днес водачите на 44-те страни ще разискват освен войната в Украйна, само че и следствията за цените на силата, климата, миграцията. Единственият министър председател, който няма да взе участие през днешния ден е датската министър-председателка Мете Фредериксен. Тя отсъства заради вътрешнополитически аргументи.

В новата организация ще се усъвършенства съдействието и с кандидат-членките за Европейски Съюз. Украйна може да стане член едвам след към 10 години, до момента в който извърши изискванията за банкет, само че съдействието би трябвало да става все по-тясно, уточни Емануел Макрон. Германия поддържа напълно концепцията за новия формат на Франция.

" Небоходима беше организация, в която да приказваме и да работим дружно най-малко няколко пъти годишно и то всички в Европа ", уточни канцлерът Олаф Шолц.

Това обаче не е опция на Европейски Съюз, а единствено формат за диалози. Процесът на присъединение единствено ще се усъвършенства с новия формат, само че няма да бъде заместен от него, съобщи още канцлерът.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР