Предлагам ви един малко по-различен прочит на случващото се във

...
Предлагам ви един малко по-различен прочит на случващото се във
Коментари Харесай

Интрига? Или пък не?

Предлагам ви един малко по-различен прочит на протичащото се във Висшата лига. Не ме разбирайте неправилно – проследявам всичко, което се става на Острова във футболно отношение и съм безапелационен, че това е най-силното вътрешно състезание в света. Но и ми се коства, че борбата за купата, за която всички приказват в последните седмици в действителност... не е чак такава борба. Арсенал водят с 1 точка пред Манчестър Сити, само че „ жителите “ са с мач по-малко, което значи, че, в случай че завоюват оставащите си три мача с лондонските Фулъм, Тотнъм и Уест Хям, ще завоюват купата за четвърта поредна година. Разбира се, това може да се случи и без цялостен актив от точки, в случай че „ топчиите “ се подхлъзнат против Манчестър Юнайтед в неделя.

Защо тогава споделям, че борбата не е чак толкоз огромна, в случай че до последния кръг няма да се знае кой е първенец? Защото интригата е жива на доктрина, само че дано забележим дали в действителност Манчестър Сити може да загуби точки. Изминаха съвсем три месеца, откогато футболистите на Хосеп Гуардиола пропуснаха да завоюват цялостния комплект от точки против тим, друг от тези, борещи се за първото място. „ Гражданите “ не са губили в шампионата от декември насам, а сега се намират в серия от шест поредни триумфа. Просто Сити наподобява като отбор, който отстранява изцяло безпроблемно всички спънки по пътя си и няма никой, който е кадърен да се озъби или опълчи на любимеца за купата.



Опасност, риск, обрати, опасност от съперника – това са все фактори, които ускоряват вълнението при една конкуренция за шампионската корона, само че не можем да кажем, че тимът от Манчестър разрешава на който и да било да го тормози. Срещу Уулвс – 5 гола, против Палас – 4 гола, против Нотингам – 2 гола, против Брайтън – 4 гола, против Вила – 4 гола, против Лутън – 5 гола. И това не са инцидентно определени срещи, това са точно последните 6 мача на състава в британското състезание. Е, в действителност ли считаме, че този следобяд Сити няма да вкара най-малко 2 гола в гостуването си на Фулъм, който на всичкото от горната страна не преследва никакви цели?!

Гуардиола към този момент е бил на дансига за този танц и знае доста добре по какъв начин да изкара до финалните му акомпанименти. През 2018/2019 Ливърпул играеше необикновено, загуби единствено един път за целия сезон, завоюва последните си 9 срещи и завърши с 97 точки. Това е колосално като актив – 97 точки! Но – изненада – първенец стана Манчестър Сити, който завоюва последните си 14 мача в шампионата и финишира с 98 точки. Футболното ДНК на испанския управител, както и към този момент укротилите всевъзможен тип напрежение състезатели на Сити просто знаят какво би трябвало да създадат и отхвърлят да се огънат.

The story of the top three’s Run In so far

What will unfold in the remaining fixtures?
— Premier League (@premierleague)

Арсенал в този момент дава на почитателите си атрактивна игра, забележителна ефикасност, прелестни комбинации, доста победи и даже неизменност, което отсъстваше в последните сезони. Дори могат да стигнат до 89 точки в края на акцията, което би бил най-сериозният актив от точки от времената на Непобедимите. Още по-стряскащо звучи това, че „ артилеристите “ могат да завършат с 16 победи, 1 тъждество и 1 загуба в последните си 18 дуела, само че все пак различен да се качи на футболния Еверест в страната след последния кръг.

И още веднъж – не ме разбирайте неправилно. Естествено, че е за предпочитане да има отбор, който да пробва да смъкна от трона Манчестър Сити. Дори е тъпо, че Ливърпул се срина в края на акцията си и не поддържаше огъня на интригата жив. Просто превъзходството в сходни измерения на един клуб трансформира шампионата в пленник навръх този клуб. Каквото и да става – те отново ще завоюват.

Автор: Стефан Георгиев



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР