Европейският съюз е съгласувал проект за предоставяне на гаранции за

...
Европейският съюз е съгласувал проект за предоставяне на гаранции за
Коментари Харесай

Welt am Sonntag: ЕС постигна съгласие по проект за гаранция за сигурността на Украйна

Европейският съюз е съгласувал план за даване на гаранции за сигурност на Украйна и сега Брюксел го разисква с Киев. Това оповестява вестник Welt am Sonntag, позовавайки на документ, с който разполага.
 
По информация на изданието посланиците на 27 страни от Европейски Съюз неотдавна са се споразумели за текст от 11 страници, който е избран като " конфиденциален ". Брюксел има намерение да даде гаранции не по-късно от началото на юли. Действието им ще продължи до влизането на Киев в Европейски Съюз и НАТО.
 
" Европейският съюз и неговите страни членки дават решителен принос за гарантиране на непосредствената и дълготрайна сигурност и резистентност на Украйна посредством военна и гражданска помощ, филантропична, финансова, комерсиална и икономическа поддръжка, настаняване на разселени лица, поддръжка за промени, реорганизация и възобновяване, както и посредством ограничаващи ограничения и дипломатическа поддръжка ", цитира вестникът извадка от документа.
 
В него се отбелязва, че " при положение на експанзия Европейският съюз и Украйна имат намерение да се съветват в границите на 24 часа по отношение на потребностите на Украйна ".
 
Както акцентира вестникът, по този метод Брюксел изключва намесата на европейските сили в спора в Украйна, само че дава обещание да продължи да доставя оръжия и да образова боен личен състав, да оказва помощ при реформирането на бранша за сигурност и разминирането на страната, както и да сътрудничи в противодействието на хибридните закани и хакерски атаки.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР