Германската полиция разби днес международна наркобанда с участието и на

...
Германската полиция разби днес международна наркобанда с участието и на
Коментари Харесай

Германия разби международна наркобанда с участието на българи

Германската полиция разруши през днешния ден интернационална наркобанда с присъединяване и на българи в нея. Тя е внасяла канабис от Испания в Германия, като дрогата е била скрита измежду колета лимони.

По време на полицейската акция са претърсени 21 къщи във Висбаден, Санкт Аугустин и Мюнхен, както и 13 жилището в Марбея и покрайнините. Испанската Национална полиция заяви:

" Разследването разкри и връзки сред организацията и видни членове на Hells Angels - както немски, по този начин и испански, както и албанци и българи, всички от които са имали история на трафик на опиати. "

Разследващите са открили общо 21 обвинени (от 22 до 45 години), за които се счита, че са спечелили милиони от доставките на опиати.

Следата към наркобандата е почнала с конфикацията на 380 000 евро от френската полиция на границата с Испания още през декември 2022 година Оттам следите водят към Марбея и Германия.

Германските наркобарони са имали колумбийски телохранители

Испанската полиция заяви:

" Лидерите на мрежата - двама германци от ирански и марокански генезис - са управлявали ресторант в Пуерто Банус, където са организирали срещи с други наркотрафиканти. " Те били " охранявани от въоръжени колумбийци, чиято задача била да ги защищават от набези на други незаконни организации или от опити за кражба на стоките им ".

През юни 2023 година са осъществени първите конфискации: В Баден-Вюртемберг служители на реда откриват 30 кг трева в кашони с лимони, предопределени за компания във Висбаден. Разследващите прехващат 40-килограмова доставка, арестуват двама обвинени и откриват доказателства за съществуването на склад в Бишофсхайм (Хесен).

Говорителката на полицията Лаура Кауфман-Конрад съобщи тогава: " В Бишофсхайм са конфискувани към 320 кг хашиш и съвсем 540 кг марихуана. По-голямата част от опиатите са били скрити под палети, цялостни с лимони. Арестувани са още трима мъже ". По време на по-нататъшните претърсвания следователите откриват 130 кг марихуана, 20 кг хашиш.

Изключително жестока тайфа

Федералната престъпна работа към този момент разгласи: " При реализирането на своята (...) активност групата е посочила извънредно висок капацитет за принуждение. Конфронтациите с конкурентни нарушители се характеризираха с палежи, опити за убийства (...), изнудване и отнемане от независимост ".

По време на акцията полицията конфискува 180 000 евро, седем огнестрелни оръжия, муниции от друг диаметър и 30 кг марихуана.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР