Бум на фалшивите пари. За първото тримесечие са заловени 225

...
Бум на фалшивите пари. За първото тримесечие са заловени 225
Коментари Харесай

Бум на фалшивите пари: Ментетата се познават по няколко начина

Бум на подправените пари. За първото тримесечие са хванати 225 банкноти. От тях най-вече са с номинал 50 лв., сочат данните на Българската национална банка.

„ Много постоянно тези подправени банкноти са толкоз положителни, толкоз изпипани, че даже вие няма по какъв начин да разберете, че тя е подправена “, сподели Макс Баклаян, изпълнителен шеф на обмен бюро.

„ По-скоро фалшифицирани са 50 лв.. Може би поради намаляването на покупателната дарба на парите и инфлацията петдесетолевката е новата двадесетолевка “, добави той.

 Ужилени с 50 милиона евро: Над 800 000 души в Европа и Съединени американски щати пазарували от подправени онлайн магазини Светът 8 мин. Ужилени с 50 милиона евро: Над 800 000 души в Европа и Съединени американски щати пазарували от подправени онлайн магазини  Спецакция: Разкриха скица за подправени талони на коли България 2 мин. Спецакция: Разкриха скица за подправени талони на коли  Измамата за милиони в Англия: Видеа демонстрират по какъв начин българите хвърлят пачки и живеят в разкош (ВИДЕО) Тази събота и неделя 3 мин. Измамата за милиони в Англия: Видеа демонстрират по какъв начин българите хвърлят пачки и живеят в разкош (ВИДЕО)  Ужилени с 50 милиона евро: Над 800 000 души в Европа и Съединени американски щати пазарували от подправени онлайн магазини Светът 8 мин. Ужилени с 50 милиона евро: Над 800 000 души в Европа и Съединени американски щати пазарували от подправени онлайн магазини  Спецакция: Разкриха скица за подправени талони на коли България 2 мин. Спецакция: Разкриха скица за подправени талони на коли  Измамата за милиони в Англия: Видеа демонстрират по какъв начин българите хвърлят пачки и живеят в разкош (ВИДЕО) Тази събота и неделя 3 мин. Измамата за милиони в Англия: Видеа демонстрират по какъв начин българите хвърлят пачки и живеят в разкош (ВИДЕО)

Експертът прави проява с най-хубавия фалшификат, на който се е натъквал досега.

Снимка: bTV

„ Когато докоснем, хартията е доста по-гладка на същинската банкнота. Тя е доста по-контрастна като цвят. Ако вземем лупа, това което ще забележим вътре е, че написа " 50 лв. ", а във подправената банкнота написа „ 50 Пева “. И най-важното и не на последно място е холограмата, която в единия случай много играе и има дъга на нея, а в другия случай тя е безусловно принтирана “, изясни Баклаян.

Ако попаднем на подправена банкнота, загубата остава за наша сметка. Затова специалистът поучава да обменяме валута единствено при експерти.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР