Километрични опашки от автомобили на българо-турската граница при Малко Търново

...
Километрични опашки от автомобили на българо-турската граница при Малко Търново
Коментари Харесай

Опашки от автомобили на Малко Търново заради инфраструктурен проблем

Километрични опашки от коли на българо-турската граница при " Малко Търново " изнервят водачите. Причината - колите и рейсовете се движат в едно платно, което основава проблеми. В почивните дни стотици българи и румънци пътуват към Турция и им се постанова да чакат с часове.

Огромните опашки от коли и рейсове са нормална панорама за българо-турската граница при “Малко Търново ”. Проблемът е от 20 години и е обвързван с организацията на придвижването.

По време на Великденските празници се образуваха километрични опашки, може би над 3 км., а пасажерите бяха блокирани в колите си над 5 часа.

Въпреки по-малкото коли към този момент проблем въпреки всичко има. 10 коли чакат един час, с цел да преминат границата. Автомобили и рейсове в началото се редят на опашка в две ленти за придвижване. След минаване на паспортен надзор обаче потокът се свързва в една лента и се образува огромна запушалка.

" Тука има две платна. Едното е за леки коли, а другото за рейсове. 5 метра по-късно става единствено едно платно и рейсовете застават в лентата за колите и се получава тази запушалка и по този начин до турското контролно-пропусквателен пункт става постепенно напредването ", сподели Илиян Янчев, кмет на Община Малко Търново.

Текст: Пътниците са привикнали с опашките.

" Чакали сме. Особено, когато пристигна сезона. Тогава доста хора пътуват изключително от България. Ходят на туризъм или на покупки ", изясни Симеон.
-БНТ: “Колко време? ”
-Симеон: “Понякога се е случвало по 2-3 часа примерно. ”

" Искаме, не желаеме би трябвало да се изчака, тъй като трафикът е доста огромен. От Румъния имаме, от България си имаме пътуващи. Тогава се чака ", изясни Редван.

" Почивни дни, когато са празници нормално се чака сред 5-6 часа, а има случаи, когато чакат и повече от 8 часа:, показа Илиян Янчев.

За да се реши казусът преди дни стартира процедура по разширение на граничния пункт.

" Тука са нужни още две платна. Необходимо е още по една будка да има, където да работят чиновници. Така ще бъде доста улеснено ", добави още Илиян Янчев.

Турция към този момент е подготвена с план за уголемение на пункта, чака се решение от българска страна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР