Не смятам, че ще има проблем с машинното гласуване, каза

...
Не смятам, че ще има проблем с машинното гласуване, каза
Коментари Харесай

Министър Мундров не очаква проблем с машинното гласуване

Не считам, че ще има проблем с машинното гласоподаване, сподели пред Нова ТВ служебният министър на електронното ръководство Валентин Мундров. Той добави, че през днешния ден стартира процедурата по засвидетелствуване на машините. Това е допустимо, откакто в петък изпълнителят на софтуера го е предал в Централната изборна комисия (ЦИК).
Прочетете още
„ Времето е задоволително, с цел да могат да бъдат удостоверени машините. Такова време не е имало преди никои избори досега “, сподели още Валентин Мундров.

„ Смятам, че в границите на тези две седмици ние ще удостоверим машините и ще предоставим опцията на ЦИК те да бъдат изпратени по секционните изборни комисии. Машините за гласоподаване са над 11 600 ”, добави той.

По думите му в министерството на електронното ръководство е построена предпазена среда с условия и правила. „ В нея никой не може да влиза с телефон ”, посочи Мундров.

Във всички секции е планувано да има и видеонаблюдение по време на броенето на бюлетините след края на изборния ден. Видеонаблюдението ще може да се гледа онлайн, а записи могат да бъдат открити на evideo.bg.

В отговор на въпрос има ли хакерски атаки към уеб сайтове на държавни институции поради идните избори, служебният министър сподели, че такива опити има непрестанно. Министерството на електронното ръководство дружно с други ведомства съумяват да се оправят, добави той. Според Валентин Мундров атакуващите са спонсорирани от непознати страни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР