В концертната зала в Букурещ - Атенеум - се състоя

...
В концертната зала в Букурещ - Атенеум - се състоя
Коментари Харесай

Румъния пое ротационното председателство на ЕС

В концертната зала в Букурещ - Атенеум - се състоя церемонията, с която Румъния пое публично ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз за шест месеца, предадоха международните организации.

" Днес повече от по всяко време било имаме вяра, че Европейският съюз несъмнено е сполучлив, мощен и жизнерадостен план ", съобщи на церемонията румънският президент Клаус Йоханис.

Йоханис, който е центрист и съставлява Румъния на срещите на върха на Европейски Съюз, насочи рецензии към социалдемократическото държавно управление за неговата подготовка за ротационното председателство, както и за неговите проекти за промени на правосъдната система, породили безпокойството и на Брюксел, отбелязва Ройтерс.

Днес на церемонията в Букурещ премиерката на Румъния Виорика Дънчила увери, че вътрешнополитическите битки няма да навредят на румънското председателство.

 

" Някои в Брюксел имат вяра, че политическите битки и безпокойството поради върховенството на закона могат да засенчат главната отговорност на Румъния да търси консенсус сред държавните управления от Европейски Съюз по редица европейски въпроси. Ние ще покажем, че Румъния е добре готова да ръководи значимите въпроси и че тя може да породи консенсус на европейско равнище ", акцентира Дънчила.На тържественото събитие участваха и водачите на Европейски Съюз.
 
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер сподели: " Да, Европейският съюз е формиран от взаимни отстъпки, само че когато става дума за човешки права, когато става дума за правова страна, за битка с корупцията, няма вероятен компромис ", съобщи Франс прес и Блиц.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР