Украинският външен министър Дмитро Кулеба не изключи възможността да се

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба не изключи възможността да се
Коментари Харесай

Кулеба не изключи възможността да се обсъждат границите на страната преди 24 февруари

Украинският външен министър Дмитро Кулеба не изключи опцията да се разисква установяването на границите на страната " преди 24 февруари " и удостовери, че предлагането на украинския президент Владимир Зеленски за среща с съветския водач Владимир Путин остава на дневен ред.

" Не би било доста рационално от моя страна да разгадавам нашите условия [за договаряния с Русия], само че през днешния ден всеки пункт може да бъде предмет на разговор ", съобщи Кулеба пред La Repubblica в петък, когато бе запитан дали украинската страна е подготвена да разиска " границите преди 24 февруари, отказвайки се от връщане към положението от 1991 година "

Според Кулеба " методът за реализиране на мир " би трябвало да бъде разискван от водачите на Украйна и Русия. Запитан дали предлагането за среща сред Путин и Зеленски остава в действие, министърът отговори утвърдително: " Разбира се. Всичко е на масата. "

Той обаче добави, че Украйна ще продължи да пази целостта на суверенната си територия. Той също по този начин призна, че Русия е по-силна, тъй че оръжията, доставени от Запада, " не са задоволителни даже за стабилизиране на фронта в Донбас ". " Русия е по-силна ", съобщи той.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на апела за помощ от страна на водачите на републиките в Донбас.

Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупация на украински територии; задачата е демилитаризация и денационализация на страната.

Източник: ТАСС
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР