Присъединяването към Европейския съюз остава стратегическа цел на Турция въпреки

...
Присъединяването към Европейския съюз остава стратегическа цел на Турция въпреки
Коментари Харесай

Фидан: Присъединяването към ЕС остава стратегическа цел на Турция

Присъединяването към Европейския съюз остава стратегическа цел на Турция макар метода на Брюксел. Това съобщи през днешния ден турският външен министър Хакан Фидан на взаимна конференция в Анкара с министъра за европейските и интернационалните въпроси на Австрия Александър Шаленберг, предадоха турските медии.

Отношенията сред Турция и Европейски Съюз би трябвало да се развиват във всички сфери и да се слагат на по-стабилна основа в подтекста на договарянията за участие. На първо място, би трябвало да проведем разговор по въпросите за актуализиране на съглашението за митническия съюз, за визовата либерализация. По време на диалозите с австрийския министър споделих упованията си Европейски Съюз да води с нас почтен и насочен към резултати разговор, съобщи Фидан.

По думите му „ позиция на Европейски Съюз по отношение на Турция, която изключва ползите на Анкара, отслабва самия Европейски Съюз ".

„ Въпреки това отношение, участието в Европейски Съюз остава стратегическа цел за Турция “, уточни Фидан.

Турция, която от 1964 година е асоцииран член на Европейски Съюз, подаде молба за присъединение към общността на 14 април 1987 година, напомня Българска телеграфна агенция. Преговорният развой стартира през 2005 година. За да стане член на Европейски Съюз, Турция би трябвало да завърши сполучливо договарянията с Европейската комисия, които води по 35 преговорни глави.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР