Наскоро сформираната Северна група руски войски на РФ атакува Харковска

...
Наскоро сформираната Северна група руски войски на РФ атакува Харковска
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване: Харковска област е атакувана от нова групировка на руската армия

" Наскоро образуваната Северна група съветски войски на РФ нападна Харковска област в Украйна и пое контрола над няколко села. Това показва английското военно разузнаване в отчет на министерството на защитата, оповестен в обществената мрежа Х, предава " Фокус ".

Както се отбелязва в отчета, граничният град Волчанск съвсем несъмнено е директна съветска цел и сега е обект на борба сред съветски и украински сили.

Според английското разузнаване, отваряйки спомагателна фронтова линия, Русия съвсем несъмнено се пробва да отклони украинските запаси от други елементи на фронтовата линия и да заплаши Харков, вторият по величина град в Украйна.

" Малко евентуално е Русия да е натрупала задоволителна бойна мощност, с цел да превземе града, без да насочи спомагателни сили към региона ", отбелязва английското министерство на защитата.

Миналата седмица съветските войски започнаха нахлуване в северната част на Харковска област и пое под собствен надзор няколко обитаеми места. В момента боевете се водят в региона на северните околности на град Волчанск.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР