Британското министерство на външните работи извика китайския посланик, след като

...
Британското министерство на външните работи извика китайския посланик, след като
Коментари Харесай

Обвинени в шпионаж: Великобритания привиква китайския посланик

Б ританското министерство на външните работи извика китайския дипломат, откакто трима мъже бяха упрекнати в шпионаж в интерес на Хонконг, заяви през днешния ден в. " Дейли Телеграф ", представен от Ройтерс.

Посланикът ще бъде изслушан от английски публични представители по отношение на обвиняванията против упрекнатите трима, че са подпомагали външното разузнаване на Хонконг във Англия, показва изданието. Вчера тримата се явиха пред съд в Лондон.

Political News, R&L UK summons Chinese ambassador to complain about spying: LONDON — Britain summoned China’s ambassador for a telling-off Tuesday after three people were charged with assisting Hong Kong’s intelligence service. Zheng Zeguang,…
— NahBabyNah (@NahBabyNah)
Министерството на външните работи на Англия не направи неотложен коментар по случая. Според обвиняванията мъжете са упрекнати, че са помагали на външното разузнаване на Хонконг в интервала сред декември и май, като " са се съгласили да подхващат дейности за събиране на информация, наблюдаване и даване на погрешна информация " във Англия.

Britain summons Chinese ambassador over Hong Kong spying charges
— AZERTAC News Agency (@AZERTAC)
Китайското посолство в Лондон упрекна Обединеното кралство, че е изфабрикувало обвиняванията против тримата мъже, и съобщи, че няма право да се намесва във вътрешните работи на Хонконг.

Хонконг е бил под английско ръководство от 1841 година в продължение на 156 години, преди да се върне под китайски суверенитет през 1997 година, отбелязва Ройтерс.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР