Уелс стартира пилотна програма за предоставяне на базов доход, като

...
Уелс стартира пилотна програма за предоставяне на базов доход, като
Коментари Харесай

Уелс въвежда най-високия базов доход за млади хора в света

Уелс започва пилотна стратегия за даване на базов приход, като плануванаъа сума е една от най-високите, отпускани в сходна скица в миналото по света.

Според програмата всички младежи, които напущат системата за обществена грижа на страната заради навършване на 18-годишна възраст ще имат шанса да получават по 1 600 паунда на месец (1907 евро) в границите на две години.

Смята се, че към 500 души ще се възползват от програмата, която ще коства на уелското държавно управление 20 млн. паунда през идващите 3 години, предава Bloomberg.

Управляващите показват, че пилотната стратегия ще разреши да се изследва какъв ще бъде резултата от базовия приход върху младежите, които напущат системата за обществена грижа на страната и по-конкретно за тези, които са били в неравностойно състояние.

Предложението за присъединяване в пилотната скица ще бъде отправено към всички напускащи обществената система на страната, който следва да навършат 18-годишна възраст в границите на идните 12 месеца. Програмата ще започва през идната финансова година.
Искат въвеждане на категоричен базов приход в Европейски Съюз
Гражданска самодейност упорства за въвеждането на категоричен базов приход във всички страни членки на Европейския съюз. Инициативата е ре...
Прочети повече
„ Въпреки, че може да имаме разнообразни отзиви за това по какъв начин базовият приход може да работи в по-широк мащаб, всички можем да се съгласим, че всяка скица, ориентирана към подкрепяне на изключително уязвима група, би трябвало да бъде приветствана и имаме намерение да предоставим на държавното управление на Уелс нужната поддръжка, с цел да трансформира това в триумф. ”, споделя професор Майкъл Мармот, ръководител на работна група, основана от държавното управление на страната за задачите на пилотната стратегия.

По думите на министъра по обществената правдивост Джейн Хът, програмата на страната цели да покаже, че най-уязвимите в обществото могат да разчитат на поддръжка.

„ Знаем, че се намираме по средата на рецесия, обвързвана с разноските за живот, заради, което сме решени непрестанно да търсим по какъв начин най-добре да подпомогнем хората в Уелс, които живеят в беднотия ”, споделя тя.

По думите ѝ, напускащите системата за обществени грижи на страната имат правото да бъдат подкрепени съответно в процеса по превръщането им в самостоятелни хора.

„ И въпреки всичко прекалено много младежи, напускащи (системата за) грижи, не престават да се сблъскват със обилни спънки за реализиране на сполучлив преход към зрелост. Нашият пилотен план за базов приход е трогателен план за обезпечаване на финансова непоклатимост за потомство младежи, които се нуждаят най-вече от нея ”, споделя Хът.
В Германия почват опит - не работиш, само че получаваш пари да живееш
За три години 122 души ще получават 1200 евро на месец. Те могат да вършат каквото си желаят. В подмяна би трябвало единствено да дават отговор на въпро...
Прочети повече
Управляващите на страната показват, че това е най-високата сума, предлагана под формата на базов приход по света, предава BBC.

От опозицията подлагат на критика проектите на държавното управление, като показват, че това съставлява хабене на пари.

Месечната сума от 1600 паунда ще се смята за приход, което значи, че ще предстои на облагане с налози и може да засегне хора, които получават помощи, защото ще усили формалния им приход.

Изплащането на базовия приход няма да се приключва прибързано, в случай че даден участник в програмата стартира работа.

Още:

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР