Трудно е да си католик в Италия тези дни.Можеш да

...
Трудно е да си католик в Италия тези дни.Можеш да
Коментари Харесай

Коронавирусът в Италия - колко трудно стана да си католик

Трудно е да си католик в Италия тези дни.

Можеш да влезеш в черква, само че не можеш да се прекръстваш със светена вода, тъй като купелът е изсъхнал. Не може да бъдеш кръстен или да се ожениш в черква и даже не може да те погребат. Почти единственото нещо, което човек може да прави в черква в Италия, е да се моли - само че най-малко на пейка разстояние различен човек.

Италия, където доминират католиците, се приспособява към религията по време на ковид, откакто в цялата страна бяха наложени фрапантни ограничения за закъснение в най-опасното огнище на Европа. В събота италианското държавно управление издаде декрет, с който затвори по-голямата част от северната си територия, откъдето стартира разпространяването на вируса, и мощно ограничи дейностите на закрито в останалата част от страната.

Така че в неделя отец Рикардо Ламба от енорията Сан Понциано в Рим взе нещата в свои ръце. Той реалокира литургията навън - на стъпалата на своята черква със актуален тип. Около 70 души седяха на пластмасови столове и имаше място сред тях, а правостоящите застанаха във групировка като в час по физическо.

По-късно държавното управление взе ограничения за ограничение на събиранията навън. Ламба сподели, че не е решил какво ще прави тази неделя. " Молим се. Много хора влизат в църквата, с цел да се молят денем, само че пробват да стоят надалеч един от различен, " сподели той във вторник.

Има и други такива енории. Дори базиликата " Св. Петър " беше извънредно празна във вторник, откакто Ватиканът сподели, че

ще се позволяват единствено вярващи, които желаят да се молят.

Туристи и групи с екскурзовод няма да бъдат допускани най-малко до 3 април. " Живеем ден за ден в очакване забележим какво ще стане. Понякога държавното управление трансформира мнението си за часове, " сподели Ламба. " Слава Богу, най-отдадените вярващи могат да гледат литургия по малкия екран. "

Църковните сватби са спрени най-малко до 3 април. Ефектът се придвижи върху бизнеса с обмисляне на сватби дни преди пролетта пролетта, когато е пиковият му сезон. " Затворихме офиса към този момент и би трябвало да изчакаме и да забележим по какъв начин се развиват нещата, " сподели Сабрина Бучи, началник на Esclusivevent, която провежда сватби в римските църкви и приеми в антична вила с аспект към купола на базиликата " Св. Петър ". Тя сподели, че пет сватби са били отсрочени за неопределен срок.

Кризата с ковид също промени метода, по който католиците се сбогуват с околните, които са си отишли. Тъй като погребенията в църкви са неразрешени, телата се придвижват непосредствено на гробищата или от лечебни заведения, или от домове, което лишава от фамилията нормалния ритуал, сплотяващ хората.

" Тази заран погребението не може да се състои. Свещеник пристигна в дома, с цел да благослови тялото и го отнесохме напряко на гробището, " сподели Стефано Киерикони, началник на една от най-известните погребални организации. " Правим каквото ни споделят здравните управляващи и при всички положения носим маски и защитни дрехи, " сподели той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (355)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР