Трикратният шампион от турнирите от Големия шлем Анди Мъри обясни

...
Трикратният шампион от турнирите от Големия шлем Анди Мъри обясни
Коментари Харесай

Анди Мъри: Надал преодолява болката, защото иска да печели трофеи

Трикратният първенец от шампионатите от Големия шлем Анди Мъри изясни разликата сред него и испанеца Рафаел Надал. И двамата тенисисти се сблъскаха с разнообразни проблеми с травми в последните години, само че испанецът към момента се конкурира за най-големите титли. Мъри сега взе участие на шампионата на трева от сериите АТП 250 в Щутгарт, Германия.

„ Моята мотивация идва от това да се любувам на спорта, от обичта към спорта. Ситуацията ми е малко по-различна от неговата, поради интервенциите, които претърпях “, съобщи Мъри пред формалния уеб страница на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП).

„ Вярвам, че той играе, с цел да усъвършенства върхове и да печели трофеи от Големия шлем. Определено би трябвало да обичаш тениса и да преодоляваш болката с напредването на възрастта, само че мисля, че това е някак по-лесно, когато гониш тези титли “, разяснява английският тенисист.

„ За мен последните четири или пет години бяха доста по-различни, защото играх в Чалънджър и класирането ми в ранглистата падна много. Смятам, че обстановката при нас двамата е много друга, само че като цяло повода да съм към момента тук е, че обичам играта и тъй като мисля, че мога да се състезавам на високо равнище “, добави Анди Мъри.

„ Победих много от топ играчите след завръщането си, само че ми липсва неизменност. Надявам се, че с един по-продължителен интервал без травми и с повече шампионати, ще се върна на остарялото си равнище “, сподели още 35-годишният Мъри.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР