52 проектозакона и решения внесе парламентарната група на коалиция ГЕРБ-СДС

...
</TD
>52 проектозакона и решения внесе парламентарната група на коалиция ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Стефан Шилев: Фактът, че за почти 2 г. има около 25% средна инфлация, е потресаващ

52 проектозакона и решения внесе парламентарната група на коалиция ГЕРБ-СДС в 48 Народно заседание. Някои от тях бяха извънредно значими, като подпомагането на хората и бизнеса по отношение на увеличените цени на газта и енергоносителите. По-важното е, че направихме всичко допустимо, с цел да може да се сформира държавно управление и като първа политическа мощ предложихме експертен кабинет, само че не ни стигнаха 7 гласа и по тази причина сме още веднъж на избори. Това сподели в изявление за Plovdiv24.bg доцент, четвърти в листата с претенденти за народни представители на ГЕРБ-СДС за Пловдив град.

Като член на парламентарните комисии по околна среда и обучение доцент Шилев открои промени в няколко закона, измежду които удължение с 3 години на периода за регистрация на сондажите и поддръжката за безвъзмездни учебници за всички възпитаници до 12 клас, с цел да имат идентичен старт без значение от финансовите благоприятни условия на родителите. Задавал е голям брой въпроси към министрите на околната среда, на образованието, на културата, на земеделието по настоящи тематики.

Миналата година в Пловдив е имало единствено няколко дни повече превишение на нормите за чист въздух, сподели Шилев, който е някогашен шеф на РИОСВ- Пловдив. Смята, че би трябвало да се приложат ограничения, с цел да се усъвършенства качеството на атмосферния въздух: ограничение придвижването на най-замърсяващите коли в центъра на града, затревяване на така наречен " кални петна ", озеленяване. 

Кариерите за инертни материали в Родопите бяха спрени с помощта на две наказателни постановления на РИОСВ-Пловдив и доказани на втора инстанция, напомни екологът. " Радвам се, че за момента има решение, само че мисля, че страната би трябвало да предприеме по-сериозни ограничения по отношение на недопускане на кариери наоколо до обитаеми места. Затова би трябвало да се одобри разпоредба, която да подсигурява, че редица капиталови планове няма да бъдат осъществявани на несъмнено разстояние от обитаемоте места. Това е наложително, с цел да може да осигурим здравето на хората " - акцентира доцент Шилев. Той е на мнение, че би трябвало да има промени и в Закона за запазване на околната среда по отношение на метода, по който се правят и следят процедурите по Оценка на въздействието върху околната среда. 

Държавата не е в цветущо финансово положение, което е резултат от политиката на четворната коалиция в последните две години. Това се удостоверява от обстоятелството, че  инфлацията у нас е с растеж 8-9 % още преди започването на войната в Украйна, което е доказателство за слабата финансово-икономическата политика на това държавно управление.

" Фактът, че за съвсем две години има към 25% междинна инфлация, е поразителен. При ръководството на ГЕРБ - три държавни управления на ГЕРБ, едно на Орешарски и няколко служебни кабинета, за 12 години имаше към 12% инфлация. Жалкото е, че може би за пръв път след интервала на Жан Виденов няма нарастване на приходите, а инфлацията изпреварва растежа на приходите. Вина за това има ръководството на Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия " - коментира  доцент. 

ГЕРБ нееднократно е показвала, че може да изведе страната от рецесии. " Планираме, в случай че участваме в идващото ръководство на страната с 4-годишен небосвод, в края на това ръководство с помощта на нашите специалисти ще успеем да увеличим приходите на хората - междинна работна заплата 3000 лв., минимална работна заплата 1500 лв., пенсия не по-малко от 1200 лв. " - сподели той. Категоричен е, че " пари на калпак " няма да се дават на ангро, а ще се дават целево за разнообразни политики. 

Като значими предпочитани области открои опазването на здравето, образованието и обществените действия. " От през вчерашния ден имаме публична информация от служебния финансов министър, че положението на страната е неприятно. Това ще даде избрани компликации пред нас, само че съм сигурен, че това, което подсигуряваме - ще бъде изпълнено " - акцентира доцент Шилев.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР