Тази година на НВО-то по БЕЛ, по-известно като матури, се

...
Тази година на НВО-то по БЕЛ, по-известно като матури, се
Коментари Харесай

Главчев започна заседанието на правителството с Приказка за стълбата: Тази творба се отнася до всички нас

Тази година на НВО-то по БЕЛ, по-известно като матури, се падна една алегория, добре позната на всички ви, " Приказка за стълбата ". Смятам, че в навечерието на един от най-светлите празници, 24 май, е уместно да си я напомним всички, въпреки че тя стартира с " Посветено на всички, които ще кажат " Това не се отнася до мене ". Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев преди началото на постоянното съвещание на служебното държавно управление, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Не мисля, че " Не се отнася до мен " е ясно, само че мисля, че до всички нас се отнася тази превъзходна творба на Христо Смирненски. Човек не би трябвало да губи сетивата си, камо ли сърцето и паметта и да си спомня от къде е тръгнал ", сподели служебният министър председател. 

" Ние имаме къс небосвод като служебно държавно управление, имаме и съответна задача, само че няма по какъв начин да останем глухи и слепи за това, което желаят от нас българските жители ", продължи той. 

Главчев разяснява решението за отпущането на средства за нарастването на парите университетските преподаватели. Той сподели, че една част от средствата към този момент са отпуснати. 

" Мисля, че доста добре се случиха събитията с университетския състав, че взехме решение на наши съвещания да отпуснем 80 млн. ( бел. от ред. - лева), освен за университетския състав, а изобщо за администрацията, за докторантите. Едните 39 мисля, че към този момент са постъпили по сметките. Остава и другите, въпрос на време е ", съобщи Главчев.

Главчев сподели, че нарастването на заплатите на университетския състав е с към 290 лв., за докторантите са отпуснати 7,5 млн. лв., а за некадемичния състав нарастването във възнагражденията ще бъде 12%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР