Израел отзова своите посланици в Ирландия и Норвегия в сряда

...
Израел отзова своите посланици в Ирландия и Норвегия в сряда
Коментари Харесай

Израел отзова посланиците си като Испания, Ирландия и Норвегия, за да признаят палестинската държава

Израел отзова своите посланици в Ирландия и Норвегия в сряда и даде обещание да отзове своя делегат в Испания, откакто трите страни се ангажираха да признаят палестинската държавност идната седмица.

Израелският външен министър Израел Кац дефинира демонстрацията на поддръжка за палестинците като „ безумство “, добавяйки по отношение на нападението на Хамас против Израел от 7 октомври, че признаването ще „ [изпрати] обръщение до палестинците и света: Тероризмът се заплаща ”.

Този ход ще добави към броя на 27-те членки на Европейски Съюз, които признават палестинската държавност, само че не включва тежки страни от блока. Това идва на фона на разделяне в границите на Европейски Съюз поради ход тази седмица от основния прокурор на Международния углавен съд да изиска заповеди за арест на водачите на Израел и Хамас.

В удар върху техните очаквания за по-широк дипломатически напън, други страни, които Мадрид и Дъблин бяха склонили през последните седмици да признаят палестинска страна, в това число Белгия, Малта и С...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР