Този месец руските войски пробиха границата между Русия и Украйна

...
Този месец руските войски пробиха границата между Русия и Украйна
Коментари Харесай

NYT: Генералите ще играят на догадки как ще се развият събитията на фронта в Украйна

Този месец съветските войски пробиха границата сред Русия и Украйна и напреднаха към Харков. Военни анализатори настояват, че Русия не разполага с задоволително войски, с цел да превземе града, само че може да напредне в обсега на артилерията, което ще докара до още по-голям приток на бежанци, написа The New York Times.

Докато съветските войски си връщат земята, от която бяха изтласкани в края на 2022 година, украинската войска възприе тактика за постепенно оттегляне към по-укрепени позиции.

" Въпреки че тази тактика надали е идеална – и докладите на командири и бойци демонстрират, че Украйна я е приложила с някои неточности – тактиката на защита при оттегляне на дребни стъпки разрешава на по-слабите сили да нанесат обилни загуби на нападателите. Нападателите би трябвало да щурмуват редица позиции, които се придвижват напред, непрестанно пробиват прикритието и се излагат на артилерийски обстрел “, написа изданието.

Украйна, с дефицит на войски и муниции, беше принудена да употребява тази тактика заради нужда, откакто съветските войски превзеха град Авдеевка през февруари, отбелязва NYT.

" Руската тактичност се промени коренно спрямо 2022 година “, споделя капитан Петър Левковски, началник-щаб на оперативния батальон на 13-та украинска бригада. След това, съгласно него, " те пристигнали в колони, тръгнали към Харков, тъй като считали, че ще ги чакат “.

Сега, съгласно военния, руснаците " стрелят с артилерия на огромни дистанции, унищожават всичко, след което стартират нахлуване на дребни групи, само че в огромни количества, от разнообразни направления “.

" Генералите ще играят на догадки, зависи от това какъв брой бойци ще изпратят и двете страни. За Украйна това пресмятане значи пренасяне на бранители от други евентуални цели на офанзивата “, написа изданието.

" Войната е интерактивна “, споделя Йохан Норберг, старши анализатор на защитата в Шведската организация за отбранителни проучвания, " Това, което вършат или не вършат украинците, е също толкоз значимо, колкото и това, което вършат руснаците “. завладяването на Харков ще изисква от Русия " не няколко хиляди, а стотици хиляди “ бойци. При това, съгласно него, завладяването на Харков ще изисква от Русия " не няколко хиляди, а стотици хиляди “ бойци, написа изданието, представено от " Фокус ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР