Тайни клиенти проверяват личните лекари за издаване на фалшиви медицински

...
Тайни клиенти проверяват личните лекари за издаване на фалшиви медицински
Коментари Харесай

Тайни клиенти проверяват дали джипита издават проформа медицински за шофьорска книжка

Тайни клиенти ревизират персоналните лекари за издаване на подправени медицински за шофьорски книжки. Районните здравни инспекции в страната предизвестяват джипитата да съблюдават прецизно Наредба 3, съгласно която годността на водачите и претендентите за брошура се ревизира с медицински обзор и умозаключение.

РЗИ е издало рекомендации въз основа на писмо от здравното министерство, което ги е уведомило за нарушавания с издаването на медицински свидетелства за кандидат-шофьорите и за възобновяване на книжките.

Затова от инспекцията предизвестяват персоналните лекари да съблюдават прецизно условията на наредбата.

Причината за тези незабавни ограничения е писмо от вицепремиера Томислав Дончев до здравното министерство, в което се цитира случай на издаване на здравно удостоверение от здравна сестра в отсъствието на лекаря , без да са осъществени нужните медицински прегледи. За услугата е била заплатена такса от 30 лева против издаване на касов бон, оповестява профилираният здравен уебсайт " Клиника.бг ".

В писмото си до министерството вицепремиерът упорства да се обезпечи прецизно съблюдаване на процедурата.

От РЗИ-Варна припомнят, че нарушаванията се санкционират с санкция от 100 до 600 лева, а при наново нарушаване глобата е от 500 до 3000 лева Когато нарушаването е осъществено от юридическо лице, санкцията е от 500 до 2000 лева, а при наново нарушаване от 2000 до 5000 лева Напомня се, че съставянето на формален документ, без осъществяване на медицински обзор, е наказуемо според Наказателен кодекс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР