Скрининг за безплатно измерване на кръвното налягане се провежда в

...
Скрининг за безплатно измерване на кръвното налягане се провежда в
Коментари Харесай

Скрининг за безплатно измерване на кръвното налягане се провежда в различни градове в страната

Скрининг за гратис премерване на кръвното налягане се организира в цялата страна във връзка Световния ден за битка с хипертонията, който ще отбележим на 17 май, оповестиха от Българската лига по хипертония (БЛХ).

Инициативата е част от здравната акция „ Май месец за мерене “ на Международното сдружение по хипертония. В България се провежда за 18-а поредна година със съдействието на Български Червен кръст.

През май и юни месец операциите ще се правят в 19 града. Допълнително информация за датата и часа на осъществяване в съответното обитаемо място може да бъде открита на.

Ще се организира и скрининг за предсърдно мъждене. То съставлява хронично прогресиращо заболяване, при което се нарушава сърдечната активност с интензивен сърдечен темп.  Това е и най-честата форма на сърдечна аритмия, засягаща един на четири души над 40-годишна възраст.

Целта на самодейността е да увеличи вниманието към хората, наранени от болестта. С това се акцентира значимостта на измерването на кръвното налягане, както неговото идентифициране и понижаване при хора, нуждаещи се от намеса, осведомиха от Асоциацията.

Тазгодишната здравна акция е с надпис „ Измерване, което избавя живот. Твоя “. 

Към дейностите се включват и от Военномедицинска академия (ВМА), където ще се проведат безвъзмездни съвещания. Прегледите ще бъдат на 15 май, от 10:00 до 16:00 ч. в особено построен пункт пред постройката на лечебното заведение. Не е належащо авансово записване или направление от персонален доктор, прецизираха от лечебното заведение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР