Там, където допреди четвърт век децата от Пиринския край са

...
Там, където допреди четвърт век децата от Пиринския край са
Коментари Харесай

Мощен сандански бизнесмен измисли много хитър начин да увеличи богатството си!

Там, където допреди четвърт век децата от Пиринския край са седели към лагерния огън в пионерския лагер Тремошница в землището на санданското с. Плоски, скоро ще има 10 стоманобетонни басейна за угоявяне на пъстърва. Ще ги строи мощният строителен предприемач и притежател на компания „ Бетон “ Андон Червенков, написа struma.bg .

По времето на кмета А. Тотев против 369 932 лева, с 10 лева над в началото оповестената цена, Червенков купи от общината някогашния пионерски лагер Тремошница с 40,033 дка повърхност, склад от 120 кв.м, 5 здания със спални пространства, кухня, сервизни пространства и други Сега концепцията му е да направи в единия завършек на голямата територия рибовъдно стопанство за развъждане на пъстърва. Бившите спални на хлапетата след преустрояване ще се употребяват като складови пространства за предпазване на фураж и принадлежности, а в едната от постройките ще има стаи за личния състав. Самите басейни за охранване на рибата ще са с дължина 20 м, ширина 2,50 м и дълбочина 1,20 м, подредени в 2 реда по 5 броя. Капацитета на рибовъдното стопанство строителят е пресметнал на 20 тона годишно.

Рибовъдните басейни ще се зареждат с вода от река Санданска Бистрица с тръбопровода, посредством който преди време управлението на пионерския лагер поливало тревата и цветята в алеите. Общият размер вода за напълване на басейните е изчислен на 600 куб.м. Количеството вода от Санданска Бистрица, належащо за зареждане на рибовъдното стопанство, ще е до 32 л./сек. Предвижда се режимът на водовземане да е по 24 часа в денонощието, 365 дни в годината, а при понижаване на водния отток в реката през лятото ще се употребява система за рециркулация на водата.

Екскрементите и неразтворените субстанции от басейните ще се събират с филтри утайници, а с торовата маса Червенков има намерение да наторява лични аграрни земи.

Извън нужните му разрешителни, инвестицията няма да затрудни Червенков финансово, тъй като той е един от най-богатите санданчани. Само за реконструкцията на пазара в Сандански компанията му преди време получи 1 млн. лева

Извън строителната активност на компанията му Червенков е наемател на много общински обекти, с контракт за 10 година против 84 000 лева наем за целия интервал и без обвързване за всевъзможни вложения той получи плувната зона на гр. Сандански в парка на града дружно със залата за скокове във вода, 2-та градски басейна със съблекални и заведение, и други В тях обаче вложения не се вършат, вследствие на което за няколко години потънаха в съсипия.

Освен запуснатата плувна зона Червенков стопанисва още много атрактивни общински обекти, като да вземем за пример оборотния къмпинг „ Драки” със заведение и 10 бунгала. Отделно от това той доставя с гориво разнообразни мощни клиенти, като общинската УВЕКС в Сандански, тази година подписа контракт за поддържане и ремонт на уличното осветяване на територията на 21 обитаеми места в община Струмяни, чисти Струмяни през зимата и доста други

Червенков, който е бил строителен механик в БТС – Сандански, преди да изкупи акциите на служащи и чиновници в локалния бетонов център и да стане негов притежател, през годините последователно добива керамичната фабрика в Сандански, става притежател въз основата на „ Спорт тото” в курорта, съсобственик е на един от 9-те бизнес осведомителни центъра в страната, има бензиностанция наоколо до „ Интерхотел Сандански”, негова е Турската баня в Мелник, аграрни земи и мн. др.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР