Без ботуши на земята“, тоест никакви войски на НАТО в

...
Без ботуши на земята“, тоест никакви войски на НАТО в
Коментари Харесай

САЩ се готвят за самостоятелна отбрана на Украйна

„ Без ботуши на земята “, т.е. никакви войски на НАТО в Украйна - такова заричане може да бъде записано в декларацията на срещата на върха на Алианса, която ще се организира след два месеца във Вашингтон. На 9 юли водачите на НАТО ще се съберат в американската столица, с цел да отпразнуват 75-ата годишнина на организацията и да обсъдят настоящи въпроси, най-важният от които естествено е помощта за Украйна. По-специално, взаимната декларация планува отвод от изпращане на войски на територията ѝ. Какво значи това?

Абсолютно нищо: въпреки всичко Алиансът през цялото време съобщи, че няма да води война с Русия в Украйна. Тоест в този момент НАТО просто ще удостовери това, което водачите както на самия Алианс, по този начин и на страните-членки към този момент неведнъж са казвали. Така че за какво да го вършат още веднъж?

За да подчертаят миролюбието и отбранителния темперамент на НАТО ли? И в това време да напомнят решимостта да пазят всяка педя от територията на страните-членки на Алианса. В последна сметка главната атлантическа теза за нуждата да се поддържа Украйна и да се попречи на Русия да победи е, че провалянето на Киев ще заплаши сигурността на страните от НАТО и Европейски Съюз: „ всички знаят “, че по-късно Путин ще нападна балтийските страни, Полша, Румъния, а по-късно даже Германия.

Тоест НАТО ще пази сигурността си благодарение на ВСУ – помагайки с оръжие, муниции и пари, само че няма да взе участие в самата война. И това ни се припомня в декларацията. Логично?

Не напълно. Защото главният смисъл на декларацията от срещата на високо ниво ще бъде напълно различен. Факт е, че координацията на военната помощ за Украйна се трансферира от Съединени американски щати на НАТО, в това число управлението на „ групата Рамщайн “. Ако в този момент се управлява от министъра на защитата на Съединени американски щати, тогава централата на НАТО към този момент ще бъде в Брюксел. Тоест НАТО усилва степента на присъединяване в спора – и прави крачка нагоре по стълбата на ескалацията. И думите за отвод от изпращане на войски са нужни единствено с цел да се отвлече вниманието от този факт - в действителност основният.

Групата „ Рамщайн “ („ Контактна група за защитата на Украйна “) включва повече от 50 страни - и единствено малко повече от половината от тях са членове на НАТО. Тоест НАТО освен поема върху себе си организацията на доставките на оръжие за Украйна, само че и импровизирано се уголемява (чрез страни като Япония, Австралия и Южна Корея). Ясно е, че всички тези страни отвън НАТО към този момент са американски съдружници, ясно е, че срещи във формат „ Рамщайн “ от време на време са се провеждали в централата на НАТО, само че формалното предаване на пълномощията надалеч не е алегорично.

НАТО публично се въвлича в спора в Украйна - да, официално единствено посредством доставка на оръжие и образование на боен личен състав - и Съединени американски щати съзнателно вършат това. Не единствено тъй като желаят да засилят присъединяване на Европа в спора, само че и тъй като се приготвят за президентските избори през ноември вкъщи. Прехвърлянето на пълномощия за съгласуване на помощта за Украйна от Съединени американски щати към НАТО ще понижи способността на Доналд Тръмп да въздейства на обстановката, в случай че той завоюва президентските избори и желае да принуди Киев да направи отстъпки на Москва. Като президент Тръмп, несъмнено, ще може да въздейства върху мащаба на американските доставки, само че към този момент няма да може да въздейства върху работата на цялата „ група Рамщайн “. Тя ще бъде под юрисдикцията на НАТО - и тук опциите на Вашингтон ще бъдат лимитирани.

Тоест атлантиците от двете страни на океана се приготвят за провалянето на Байдън през ноември - и началото на интервал на нараснала турбулентност в американската вътрешна и външна политика. За тях е извънредно значимо това да не повлияе на способността на Запада да поддържа Украйна против Русия толкоз дълго, колкото е належащо, тъй че Русия да отстъпи и да се съгласи с атлантизирането на прилежащата страна. Западът е подготвен даже да се откаже от тази част от Украйна, която към този момент се управлява от Русия и е включена в нейния състав, само че в подмяна желае признание на правото му да отнеме всичко останало (чрез присъединение първо към Европейски Съюз и по-късно към НАТО).

Категоричната неприемливост на подобен вид за Русия към момента не се признава от Запада (поне от множеството елити) - те са уверени, че ще могат да поддържат Украйна в боеготово положение за много дълго време. Това значи, че няма потребност да се преразглежда фундаменталната позиция за „ неприемливостта на съветска победа, която би била проваляне за Европа “. Следователно потвърждението на отхвърли за изпращане на войски по никакъв метод не демонстрира смяна в настроенията на Запада - за разлика, апропо, от причините на Макрон за теоретичната опция за изпращане на френски сили. Защото френският президент по-добре от всеки различен усеща нарасналата възможност от колапс на Украйна и се пробва да окаже напън върху Русия благодарение на блъф.

Реално войските на НАТО могат да се окажат в Украйна единствено в един случай: след разпадането на тази краткотрайна страна. Тогава ще възникне опцията за окупация на част от територията на Украйна, по-точно на западните ѝ региони. Но даже и в този случай те могат да се появят на територията на някогашна УССР единствено с (неофициалното) единодушие на Москва. Без това нито НАТО като цяло, нито някоя от страните-членки ще се осмели да предприеме тази стъпка. Защото в противоположен случай „ ботушите на земята “ ще се трансфорат в ракети в небето.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10182 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед24879Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед35344Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед16267Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед15477Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77788Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76765„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТА, седем нови формац </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР