Извънредното заседание на комисията по транспорт в Столичния общински съвет,

...
Извънредното заседание на комисията по транспорт в Столичния общински съвет,
Коментари Харесай

СОС импотентно: Хаосът на Витошка и Патриарха остава

Извънредното съвещание на комисията по превоз в Столичния общински съвет, което бе свикано поради хаоса с паркирането при НДК и строящата се велоалея, не роди нищо. Комисията импотентно реши да чака и прегледа документите, свързани с вървящото преустрояване, което ще отнеме най-малко 3 седмици.

Докато съветниците умуваха, велосипедисти се събраха пред постройката на Столична община и СОС, с цел да покажат, че утвърждават решението за създаване на нови велоалеи в града. Те бяха пристигнали пред постройката на „ Московска “ 33, носейки плакати с надпис: „ Аз съм трафикът “, „ Повече колела, по-чист въздух “ и т. н.

В същото време живущите в центъра се сплотяват против ремонтите и построяването на нова велоалея. Тези, чиито домове са в региона към улица " Фритьоф Нансен ", показват недоволството си и против въвеждане на в двете посоки придвижване.



Какво се случва край НДК?

Бус лента, велоалея и по-широки тротоари е предлагането на общината сред бул. " Патриарх Евтимий ", улица " Фритьоф Нансен " и бул. " Витоша ".

" Проблемът идва от там, че виновните за реализирането на плана не бяха до дъно транспарантни при общуването с жителите, като времевия график. Важно е хората, които са директно наранени да имат изясненост какво се случва и какви ще са резултатите за тях ", споделя кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков.

Гражданското неодобрение сплоти общинските съветници от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Синя София " и Има Такъв Народ.

" Това не може да продължава по този начин. Съпреживяваме тъгите на Спасителя, само че група хора самообявили се за спасители на този град желаят да създадат хиляди хора да вървят по тъгите ", съобщи общинският консултант от ГЕРБ Прошко Прошков.



" Настояваме кметът Терзиев неотложно да спре всевъзможни строителни действия, свързани с тази зона, до изясняване на случая ", безапелационен бе Иван Таков от Българска социалистическа партия.

Заместник-шефът на транспортната комисия Андрей Зографски от " Спаси София " заяви, че съгласно статистиката на ЦГМ тролейбус №9 закъснява на " Патриарха " в 75% от случаите. " При заложени 2 мин. сред спирките на НДК и бул. " Прага " 44% от тролейбусите минават дистанцията за 3 мин., 25% за 4 мин. и 3% - за 5 мин. Ние сме длъжни да осигурим положителни условия за градския превоз и да поканим повече пасажери, с цел да има повече доходи. Как ще ги увеличим, в случай че системата кара пасажерите с 10 км. в центъра на града ", попита той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР