Очаква се новата сграда на ДГ Каменица, намираща се на

...
</TD
>Очаква се новата сграда на ДГ Каменица, намираща се на
Коментари Харесай

Откриха я през декември, но вътре не е влязло нито едно дете!

Очаква се новата постройка на ДГ " Каменица ", намираща се на ул. " Хан Аспарух " 57, да се изпълни с деца и да се оживи през септември 2024, научи Plovdiv24.bg от заместник-кмета по обучение.

По думите му административни периоди и процедури са повода за забавянето с съвсем 9 месеца.

" Има 4 стъпки, които трябваше да преминем - Общински съвет, обявяване в Държавен вестник, финансиране, което лиши няколко месеца. Според мен, когато една постройка е подготвена, децата би трябвало на другия ден да са вътре и да я употребяват. Бях учуден какъв брой постепенно се случват нещата, само че ние сме спазили всички периоди и стъпки. "

По думите му децата ще бъдат преместени от другите филиали на ДГ " Каменица ", само че Очаква се групите в новата база да бъдат 6, което значи към 150 деца.

Темелков посочи, че градината е извънредно съвременна с видеонаблюдение, надзор на достъп и климатизация. Външното пространство също е ужасно. 

" За мен би трябвало периодите да бъдат съкратени на национално равнище и със законодателни промени, с цел да става всичко по-бързо. "

Припомняме, че Тогава кметът на регион " Централен " сподели, че обзавеждането е приключено, трябва да мине решение на Общинския съвет, което да касае и трите нови детски градини - тази в " Южен ", и тази в " Тракия ", след което да бъдат регистрирани в способените институции и да се разгласи банкет. Има административни периоди и процедури и преди тях няма по какъв начин децата да бъдат пуснати в постройките.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР