Потребителската инфлация в Китай се повиши през април, докато фабричните

...
Потребителската инфлация в Китай се повиши през април, докато фабричните
Коментари Харесай

Потребителската инфлация в Китай се покачва в сигнал за бавно икономическо възстановяване

Потребителската инфлация в Китай се увеличи през април, до момента в който фабричните цени продължиха да се намаляват, сочейки продължаващо несигурно възобновяване на втората по величина стопанска система в света, до момента в който Пекин се бори с изоставащото потребителско търсене и световното комерсиално напрежение.

Националният показател на потребителските цени се увеличи с 0,3% на годишна база през април, сподели формалната статистика в събота, нараствайки от растеж от 0,1% през март, с покачвания на цените в области, в това число сила, обучение и туризъм, компенсиращи падащите разноски за храна.

Икономиката на Китай беше наранена от постоянни или падащи потребителски цени в продължение на съвсем година, като 1,4 милиарда консуматори в страната всеобщо избраха да икономисват, вместо да харчат след пандемията Covid-19.

Но трети следващ месец на потребителска инфлация през април допуска известна стабилизация на вътрешното търсене макар дългогодишната рецесия на значимия пазар на недвижими парцели.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР