Франция призова Израел да прекрати незабавно военната си операция в

...
Франция призова Израел да прекрати незабавно военната си операция в
Коментари Харесай

Франция призова Израел да прекрати незабавно военната си операция в Рафах

Франция прикани Израел да приключи " неотложно " военната си интервенция в Рафах, която заплашва да сътвори " пагубна обстановка " за популацията на линията Газа. Призивът беше насочен в изказване на френското външно министерство, оповестено в " Екс, съобщи Франс прес.

" Призоваваме израелските управляващи неотложно да прекратят тази военна интервенция и да се върнат на пътя на договарянията, което е единственият вероятен метод да се реализира неотложно освобождение на заложниците и трайно преустановяване на огъня ", се споделя в текста.

" Подобна интервенция заплашва да провокира пагубна обстановка за цивилното население на Газа, което към този момент неведнъж е било разселвано ", се добавя в изказването на френската дипломация.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху счита, че е нужна интервенция в Рафах, с цел да бъде надвит " Хамас ". Въпреки интернационалните предизвестия, от вторник насам израелската войска навлиза неведнъж в източната част на Рафах и даже пое контрола от палестинска страна на едноименния граничен пункт с Египет, като по този метод затвори основен вход за конвоите с филантропична помощ.

Вчера армията съобщи, че продължава " прецизната антитерористична интервенция " в някои браншове на източната част на Рафах и че е " ликвидирала терористични кафези ".

" Франция приканва Израел неотложно да отвори още веднъж пропускателния пункт " Рафах " към Египет, който е от значително значение както за филантропичния достъп до цивилното население, по този начин и с цел да се даде опция на най-уязвимите хора да изоставен линията Газа ", съобщи френската дипломация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР