Световната треньорска конференция БНП Париба на Международната тенис федерация стартира

...
Световната треньорска конференция БНП Париба на Международната тенис федерация стартира
Коментари Харесай

Световната треньорска конференция започна в София

Световната треньорска конференция " БНП Париба " на Международната тенис федерация започва в София през вчерашния ден. До 14 октомври българската столица ще бъде хазаин на най-голямото събитие в областта на треньорското образование в света. На конференцията участват над 600 треньори и специалисти от близо 90 страни. Над 80 български треньори също вземат участие в конференцията.

Събитието бе намерено от президента на Международната тенис федерация Дейвид Хегърти. Рубен Невис изнесе извънредно занимателна и впечатляваща презентация на тематика " Първите стъпки в тениса на 4-5-годишните деца ". В помощ на Невис се включиха и малчугани от Търговска колегия " Левски ", Търговска колегия " Про Спорт " и Търговска колегия " 15-40 ". Треньорките Десислава Младенова и Диди Иванова също имаха присъединяване в презентацията.

Сам Ричардсън бе доста обстоен и новаторски в презентацията " Тенис уроци - с присъединяване на родители (фокус върху развиването на уменията на новите играчи)”.

С презентация на някогашната номер 3 в света на двойки Елена Лиховцева пък бе открита програмата на втория ден на Световната треньорска конференция. Лиховцева е една от най-успешните съветски тенисистки на двойки през последните години, като в кариерата си има 27 трофеи. През 2002 и 2007 година тя печели трофеите при смесените двойки на " Уимбълдън " и на Откритото състезание на Австралия.

През 2005 година Лиховцева победи на шампионата в Голд Коуст, където си партнира с Магдалена Малеева. Тя е и финалистка на двойки от US Open, " Ролан Гарос " и Откритото състезание на Австралия.

Презентации по-късно през днешния ден ще създадат още Мачар Рийд - шеф развиване и нововъведения в тениса в Австралийската тенис федерация, Брус Елиът, който е един от най-прогресивните специалисти в тенис науката с рекорден брой публикации и статистики, както и шефът на направление професионален тенис към Английската тенис асоциация Луис Кайер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР