Цветана Пиронкова се утвърди, като най-успешната българска тенисистка през последните

...
Цветана Пиронкова се утвърди, като най-успешната българска тенисистка през последните
Коментари Харесай

Животът след тениса: Цветан Пиронкова завърши успешно курс към БФТ и вече е лицензиран треньор!

Цветана Пиронкова се утвърди, като най-успешната българска тенисистка през последните 15 години. Макар и към момента да е деен играч, тогавашната ни първа ракета не е играла професионален мач от 2021-ва година насам, когато отстъпи на Дария Касаткина в първия кръг на US Оупън.

Няколко месеца по-късно пловдивчанката разгласи, че е бременна за повторно, заради което за повторно приключи своята кариера и наподобява този път това ще бъде дефинитивно като все още Цвети се занимава най-много със своя тенис клуб в Пловдив и отлгеждането на своите синове - Виктор и Александър.

Изглежда 36-годишната Пиронкова е подготвена в този момент да се заеме с ново начинание, а точно в региона на треньорството. Преди броени часове някогашната номер 31 стана една от 14-те приключили 4-дневния курс за помощник-треньор, получавайки уверение, което е годно за регистриране в регистрите на Министерството на младежта и спорта, както и за лицензирането на спортно-педагогическите фрагменти към Българската федерация по тенис. Отговорник за курса е доцент Цветанка Захариева, а преподавател - лекар Лили Жекова.

Източник: БФТ

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР