Александър Лазаров изигра първия си мач на ниво Чаланджър, след

...
Александър Лазаров изигра първия си мач на ниво Чаланджър, след
Коментари Харесай

В първи мач след завръщането: Лазаров сервираше за сет срещу Чекинато, но силите го напуснаха

Александър Лазаров изигра първия си мач на равнище Чаланджър, откакто скъса своето ахилесово сухожилие през предишния месец май и въобще не знаеше дали ще съумее в миналото повече да играе професионален тенис. Българинът получи " уайлд кард " за главната скица на Чаланджъра в Скопие и сподели проблясъци в своята игра, само че въпреки всичко се видя, че към момента е надалеч от своето оптимално игрово и физическо ниво, а това докара до резонно проваляне от някогашния 1/2-финалист на Ролан Гарос - Марко Чекинато. Алекс първоначално владеше самодейността на корта и даже сервираше за триумфа в откриващия сет, единствено че в последна сметка отстъпи с 6:7(5) 1:6 за 1 час 40 минути игрово време.

Дебютните минути бяха доста мощни за Лазаров и той изглеждаше по този начин като че ли въобще не е спирал да играе тенис. Българинът проби за преднина от 2:1 и затвърди на нула взетото преимущество. Постепенно италианският деец понижи непредизвиканите си неточности и стартира да тормози нашия съотечественик с непрекъснати къси топки, които са по този начин присъщи за неговата игра. Разнообразните дейности на някогашния номер 16 дадоха позитивен резултат за него и той съумя да обърне нещата до 4:3 в своя изгода.

Следващите два сервис гейма на българина бяха доста тежки, а той не си помагаше изключително с множеството двойни неточности, които допускаше, само че пък на собствен ред се обърна доста сполучливо към късите топки и детайлът на изненадата сработи чудесно за него, като той избави общо 4 брейкбола и изравни при 5:5.

Усилията на Лазаров изцяло си костваха, тъй като 3-кратният ATP първенец се пропука в идващия гейм и инкасира брейк, забивайки обикновено воле в мрежата, макар че полето на нашия съотечественик беше изцяло опразнено. За страдание, Алекс не можа да се възпозлва от преднината си и незабавно изостана с 0:40, а най-после съобщи подаването си със сбъркан смач, с цел да се стигне до тайбрек.

Там родният ни представител на два пъти наваксваше мини брейк пасив, единствено че позволи двойна неточност при 5:5 и по-късно съобщи сета със сбъркан ретур, а това беше началото на края за него, тъй като явно той към този момент нямаше физическите сили да остане толкоз равносилен и във втората част, където допускаше неточност след неточност и съумя да завоюва единствено още един гейм до приключването на срещата.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР