Светът се намира в един от най-страшните си периоди за

...
Светът се намира в един от най-страшните си периоди за
Коментари Харесай

Донатела Версаче дарява 200 хиляди евро за борбата срещу коронавируса - slava.bg

Светът се намира в един от най-страшните си интервали за последните няколко десетилетия. Пандемията от ковид продължава, а една от най-засегнатите страни в света е Италия. Броят на инфектираните там надминава 20 хиляди, а умрелите са повече от 1000.

Страната затвори всичките си граници и наложи цялостна карантина на жителите си, които нямат право да излизат с изключение на до хранителен магазин или аптека. Това са и единствените търговски обекти, които работят на Ботуша, а улиците в Милано, Рим и Венеция опустяха.

Един от най-големите проблеми в Италия сега е обвързван с дефицита на болнични кревати, където да се одобряват заболелите от ковид. Затова лекарите там направиха палатки, в които да настанят болните. Освен това лекарите и медицинските сестри работят на прага на силите си, с цел да спасят колкото се може повече животи.

Донатела Версаче разбра за казуса и реши да помогне на своите съграждани. Тя и щерка ѝ Алегра Бек са дарили 200 хиляди евро на отделението за интензивно лекуване на болничното заведение „ Сан Рафаеле “ в Милано.
„ Във времена като тези е доста значимо да бъдем обединени и да помогнем по всевъзможен метод на тези, които са на първа линия и се борят всеки ден да спасят хиляди животи “, написа Донатела в Инстаграм.

Дизайнерката добави, че лекарите и целият медицински личен състав са почтени за почитание поради това, което вършат. Донатела не е единствената, която поддържа битката против ковид.

Джорджо Армани подари 1,43 млн. евро на три лечебни заведения в Рим и Милано. Други известни фешън марки като Bulgari, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, L`Oreal и Swarovski също са подкрепили битката против вируса.

Източник: tialoto
Снимка: Getty
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР