Срещата на върха на Г-7 в петък и събота в

...
Срещата на върха на Г-7 в петък и събота в
Коментари Харесай

Срещата на Г-7 в Канада ще е в луксозния хотел Ришельо

Срещата на върха на Г-7 в петък и събота в Канада ще се организира в изолираното обитаемо място Ла Малбе, предадоха ДПА и Франс прес.

Градът е с към 15 000 поданици. Той се намира на 150 километра североизточно от град Квебек.

Срещата ще се състои в хотел с тип на цитадела, наименуван Имението Ришельо. В него има 405 стаи, пет басейна, четири ресторанта, казино, голф игрище и невероятна гледка към река Сен Лоран.

Хотелът е издигнат през 1899 година През 1928 година в него избухва пожар и постройката е построена отначало. Сега хотелът е фамозен в Канада като място за първокласни ваканции.

Заради срещата на върха канадските домакини са го резервирали в интервала 27 май - 12 юни. Около него са издигнати железни заграждения и е конфигурирана система за наблюдаване. Всичко това коства към 460 милиона $.

Това ще бъде седмата среща на върха на Г-7 в Канада. Очаква се против форума да има митинги, само че те да са в Квебек. Демонстрантите към този момент са се уговорили да се съберат на 7 юни на няколко директни от провинциалния парламент. Поради тази причина той няма да работи в четвъртък и петък.

Когато Канада бе хазаин на Г-20 през 2010 година, в Торонто имаше всеобщи митинги със стотици арестувани, откакто на полицията бяха дадени специфични пълномощия.

Сега за сигурността на водачите от Г-7 ще се грижат повече от 5000 служители на реда и над 2000 военни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР